Nyomtatás
2014. július 31., csütörtök 13:27

Bővülés és hosszú távú stratégia a Kézmű Nonprofit Kft. Csurgói telephelyén Kiemelt

Az országos szinten 97 telephellyel üzemelő Kézmű Nonprofit Kft. április elseje óta csurgói üzemében is folyamatos termelést, s munkahelyet biztosít a kistérségben élő, megváltozott munkaképességű emberek számára. A kezdeti 18 fő a megnyitó napján 36 főre bővült, mely mára elérte a 43 főt. A dinamikusan fejlődő üzem azonban további létszámbővítésre is lehetőséget kínál.

A többségében konfekció-termékeket gyártó vállalat csurgói üzeme egyike annak a három telephelynek, mely lámpa-összeszereléssel foglalkozik. Az indulás óta 4 illetve 5 órában zajló termeléshez szükséges alapanyagokat a szarvasi lámpagyár biztosítja. A foglalkoztatottak az alkatrészek összeszerelését, valamint a késztermékek csomagolását végzik. A jelenlegi, hetente közel 4000 db lámpa gyártása komoly minőségellenőrzés mellett valósul meg. A magas minőség és hatékony termelés elérésén túl kiemelten fontos a munkavállalók megbecsültsége és motivációja is, melyet a vállalat üzemi kirándulásokkal, városi rendezvényeken való részvétellel erősít.

Fábián Tamás a Kézmű Nonprofit Kft. csurgói telephelyének vezetője kiemelte, hogy az 1953-ban alakult Kézmű Nonprofit Kft. kellő szervezeti hagyománnyal, s tapasztalattal rendelkezik, mely tekintettel a csurgói üzem pillanatnyi helyzetére, s a termeléshez szükséges eszközparkjának fejlődésére, lehetővé teszi a hosszú távú célok megfogalmazását. A jelenlegi termelés mennyiségének fokozásán túl, a vállalat fontos célkitűzése a meglévő munkaerő létszámának kibővítése. Az üzem két műszakban akár 80-90 fő foglalkoztatását is lehetővé teszi, újabb munkahelyeket teremtve ezáltal a csurgói kistérségben élő, megváltozott munkaképességű emberek számára.

Megjelent: 2142 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. február 10., kedd 11:29