2020. október 15., csütörtök 16:23

Szájvédő maszkokat adott át Füstös János az önkormányzat intézményeinek Kiemelt

2000 db szájvédő maszkot adott át Füstös János Csurgó város polgármestere október 15-én az önkormányzat fenntartásában működő intézményeknek.

A település polgármestere elmondta: A mai napon felkerestem az intézményeket, és szájvédő maszkokat adtam át az intézmények vezetőinek, hiszen a világjárványnak a második hulláma folyamatosan zajlik itt Csurgón is. Tavasszal az első hullámban abból a szempontból szerencsések voltunk, hogy nem volt koronavírus által megfertőzött személy. Jelen pillanatban Csurgó városában 9 fő áll járványügyi megfigyelés alatt, és 8 fő van járványügyi elkülönítés alatt, így már Csurgón is szembesülünk a járvánnyal. Én azt gondolom, hogy az önkormányzat eddig is minden olyan intézkedést megtett, amit egyrészt a jogszabályok előírtak másrészt pedig az itt élőknek az egészségének a védelme irányába meg kell tenni. Az önkormányzat, az intézmények dolgozói is. Azt gondoltuk a nyár folyamán, hogy talán véget érhet ez a rémálom, de ahogy látjuk a számokat, azzal kell szembesülnünk, hogy nem hogy csökkenne, hanem folyamatosan emelkednek azok az országos statisztikák, amelyekről napról napra tudomást szerzünk.

DSC 7595

DSC 7565

A mai nap célja az volt, hogy egyrészt az intézményekben dolgozókat, illetve az intézmények ellátottjainak, illetve az intézmények látogatói számára, hogyha az intézmények dolgozói, vagy vezetői úgy ítéli meg, adja oda, hogyha nem rendelkezik ilyen szájvédő maszkkal, hiszen nagyon sokat hallunk arról, hogy ennek mekkora jelentősége van. Igaz, hogy egy jelképes dolog, de azt gondolom, hogy az elmúlt hónapokban, és szerintem az elkövetkezendő időszakban is hozzá kell szoknunk ehhez a szájvédő maszkhoz ugyanúgy, ahogy a telefonhoz, vagy a karórához. Ez is a hétköznapi használati tárgyaink egyike lesz. Sokunknak több is van ebből, de azt gondolom, hogy ebben az időszakban sosem elég. Az elmúlt hetekben a Csurgói Városgazdálkodási Kft. vásárolt 1000 db-ot, és Csurgó Város Önkormányzata szintén vásárolt 1000 db szájvédő maszkot pontosan azért, hogy az intézményeknek, dolgozóinak, és az odalátogatóknak ezt át tudjuk adni amennyiben szükséges.

DSC 7553

DSC 7521

Az első hullámban, a tavaszi időszakban is osztottunk már maszkot. Akkor szintén többek segítségével, intézmények, önkéntesek bevonásával szájvédő maszkok varrására került sor. Ezeknek a kiosztása folyamatos volt az elmúlt időszakban. Azt gondolom, hogy most már így a második hullámnak az elején mindenki eljutott addig, hogy rendelkezik ilyen szájvédő maszkkal. Így azt gondoltuk, hogy nem most nem egyesével, mindenkinek újra és újra külön, hanem az önkormányzat keretein belül működő intézményeknek juttattunk annak érdekében, hogy akik azokat a szolgáltatásokat igénybe veszik, azoknak tudjanak adni. Hiszen sokszor vagyunk úgy, hogy nem vittünk magunkkal, de mégis szükséges a napi feladatok ellátásához. Tehát valóban, ahogy mondtam egy jelképes támogatás, jelképes ajándék volt, ezzel is segítve a munkát, illetve azt, hogy az ott dolgozók és az oda látogatók egészségét próbáljuk meg, amennyire tudjuk védeni.

Köszönöm szépen, vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra!

Megjelent: 2300 alkalommal Utoljára frissítve: 2020. október 19., hétfő 07:23

Események

Nincsenek események

Eseménynaptár

Előző hónap Április 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 14 1 2 3 4 5 6 7
week 15 8 9 10 11 12 13 14
week 16 15 16 17 18 19 20 21
week 17 22 23 24 25 26 27 28
week 18 29 30

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C