Elemek szűrése dátum szerint: szeptember 2016

Tisztelt Csurgói Lakosok!

Néhány nap múlva országos népszavazás lesz hazánkban, melynek tétje városunk, hazánk és családjaink védelme. Tavaly ősszel megtapasztalhattuk, hogy milyen az, amikor nagy számban jelennek meg illegális bevándorlók a közvetlen közelünkben. Bizonyára még emlékeznek arra, amint számos rendőrautó és katonai konvoj haladt át városunkon bizonytalanságot hagyva maguk mögött. A határ menti történések rövid idő alatt nyugodt kisvárosunk mindennapjait is meghatározták.

Az egy évvel ezelőtti eseményeket országunk felkészülten várta, azóta pedig további intézkedések történtek, annak érdekében, hogy a közbiztonságunk továbbra sem forogjon veszélyben.

2016. október 2-án országunk jövőjéről és nemzetünk sorsáról dönthetünk olyan témában, mely minden magyar állampolgárt, minden csurgói lakost érint. Csurgó város polgármestereként ezért arra kérem Önöket, Tisztelt csurgói Lakosok, hogy október 2-án szavazatukkal járuljanak hozzá országunk egységes álláspontjának kialakításához.

Tisztelettel:

Füstös János s.k.
polgármester

Kategória: Hírek

Csurgó Város Képviselő-testülete 2016. szeptember 23-án 8:00 órakor a Baksay S. u. 9. szám alatt tartotta rendkívüli képviselő-testületi ülését, melyen az alábbi napirendi pontokat tárgyalta:

1. Előterjesztés Csurgó Város Önkormányzat 15 éves - a 2017-2031. éveket átölelő - Gördülő Fejlesztési tervének benyújtásáról, víziközmű-szolgáltatási ágazatonként
Előadó: Füstös János polgármester

2. Előterjesztés a Helyi Választási Bizottság póttagjainak megválasztásáról valamint Szavazatszámláló Bizottság póttagjainak megbízatásának kiterjesztéséről
Előadó: Fábián Anita jegyző

 

A napirendekhez kapcsolódó előterjesztések az alábbi linkre kattintva érhetőek el:

Kategória: Hírek
2016. szeptember 22., csütörtök 21:26

Csurgó két keréken

Kategória: Hírek

Tisztelt Választópolgár!

Magyarország köztársasági elnöke országos népszavazást tűzött ki 2016. október 2-ára. A népszavazásra feltett kérdés: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

A szavazás napján reggel 6 órától este 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelyben a választó szerepel a névjegyzékben. A szavazóköri névjegyzékbe történő felvételről a választók 2016. augusztus 16-ig tájékoztatást kaptak a Nemzeti Választási Irodától.

A szavazóköri névjegyzékben szereplő választópolgár személyesen szavazhat. A szavazás napján csurgói lakcímétől távol tartózkodó választópolgár, belföldön az általa megjelölt településen átjelentkezéssel, külföldön Magyarország külképviseletein adhatja le szavazatát.

Átjelentkezést 2016. szeptember 30-án (péntek) 16 óráig, a külképviseleti névjegyzékbe vételt 2016. szeptember 24-én (szombat) 16 óráig lehet kérni a www.valasztas.hu oldalon, illetve levélben vagy személyesen a Csurgói Helyi Választási Irodán (8840 Csurgó, Csokonai u. 1.)

A mozgásában egészségi állapota, vagy fogyatékossága miatt gátolt választópolgár, meghatalmazott útján vagy levélben, mozgóurna iránti kérelmet nyújthat be legkésőbb 2016. szeptember 30-án (pénteken) 16.00 óráig a Csurgói Helyi Választási Irodához, a szavazás napján 15.00 óráig pedig a szavazatszámláló bizottsághoz. A kérelemnek tartalmaznia kell a választópolgár nevét, születési nevét, születési helyét, anyja nevét, személyi azonosítóját. Ha átjelentkezéssel szavazó választópolgár igényel mozgóurnát a kérelemnek tartalmaznia kell azt a címet, ahova a mozgóurna kiszállítását kéri. Mozgóurna iránti kérelem letölthető a www.valasztas.hu honlapról vagy igényelhető a Csurgói Helyi Választási Irodán.

A fogyatékossággal élő választópolgár kérheti, hogy akadálymentes szavazóhelyiségben szavazhasson. A kérelmet a Csurgói Helyi Választási Irodához (8840 Csurgó, Csokonai u. 1.) kell benyújtani 2016. szeptember 30-án (péntek) 16 óráig.

A szavazat leadására azt követően kerülhet sor, ha a szavazatszámláló bizottság megállapította a választópolgár személyazonosságát és személyi azonosítóját (régi nevén személyi szám) vagy lakcímét, és szerepel a névjegyzékben.

A személyazonosság igazolására alkalmas:
- magyar hatóság által kiállított személyazonosító igazolvány (személyi igazolvány, régi könyvecske formátumú személyi)
- magyar hatóság által kiállított ideiglenes személyazonosító igazolvány
- magyar hatóság által kiállított vezetői engedély
- magyar hatóság által kiállított útlevél, ideiglenes útlevél

A személyi azonosító igazolására alkalmas:

- személyi azonosítót igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya)
- hatósági bizonyítvány, illetőleg igazolás a személyi azonosító jelről

A lakcím igazolására alkalmas:

- lakcímet igazoló hatósági igazolvány
- régi könyvecske formátumú személyazonosító igazolvány amennyiben a lakcímet tartalmazza

Személyazonosság és személyi azonosító vagy lakcím csak a szavazás napján is érvényes igazolvány valamelyikével igazolható.

Csurgó város szavazóköreinek címében a 2014. évi országgyűlési választások óta változás nem következett be. A szavazókör címe, és a szavazókörhöz tartozó utcák listája megtekinthető a Csurgói Helyi Választási Irodán.

Csurgó, 2016. szeptember 20.

Tisztelettel:

Fábián Anita sk.
Helyi Választási Iroda
Vezető

Kategória: Hírek

Csurgó Város Képviselő-testülete 2016. szeptember 23-án (péntek) 8:00 órakor a Baksay S. u. 9. szám alatt tartja rendkívüli képviselő-testületi ülését, amelyre ezúton tisztelettel meghívom.

Tervezett napirend:

1. Előterjesztés Csurgó Város Önkormányzat 15 éves - a 2017-2031. éveket átölelő - Gördülő Fejlesztési tervének benyújtásáról, víziközmű-szolgáltatási ágazatonként
Előadó: Füstös János polgármester

2. Előterjesztés a Helyi Választási Bizottság póttagjainak megválasztásáról valamint Szavazatszámláló Bizottság póttagjainak megbízatásának kiterjesztéséről
Előadó: Fábián Anita jegyző

Csurgó, 2016. szeptember 20.

Füstös János
polgármester

 

A napirendekhez kapcsolódó előterjesztések az alábbi linkre kattintva érhetőek el:

 

A napirendek anyaga megtekinthető ügyfélfogadási időben a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal (8840 Csurgó, Széchenyi tér 2.) Önkormányzati Irodájában.

Kategória: Hírek
2016. szeptember 20., kedd 15:44

Őszi lomtalanítás

Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal Beruházási és Műszaki Iroda értesíti a lakosságot, hogy a Viridis – Pannónia Nonprofit Kft. 2016. évi őszi lomtalanítási akcióját 2016. október 7-én, pénteken tartja.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a korábbi évek gyakorlata szerint, a feleslegessé vált háztartási lim-lomot , az ingatlana előtti közút mellé kihelyezni szíveskedjék a lomtalanítás napján reggel 7.00 óráig oly módon, hogy az könnyen elszállítható legyen és a közúti forgalmat ne akadályozza. A kisebb méretű lomot zsákban vagy dobozban szíveskedjenek kitenni, a szétszóródás megelőzése érdekében.
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a lomtalanítás során nagy darabos, azaz a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladó lomhulladék kerül elszállításra, a lom továbbra sem tartalmazhat háztartási szemetet, építési törmeléket, kerti hulladékot és faágat, valamint elektromos, illetve veszélyes hulladékot.

Az elektronikai hulladék/autógumi elszállításának napja a veszélyes hulladék gyűjtésével együtt történik.

A közszolgáltató kizárólag attól az ingatlantól szállít el lim-lomot, amelynek tulajdonosa a rendszeres hulladékszállítást nem szünetelteti, illetve 2016. május 1. előtti időszak során kiállított számlákat kiegyenlítette.

Kategória: Hírek

Értesítés

Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal Beruházási és Műszaki Irodája értesíti a lakosságot, hogy a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft.

2016. szeptember 24.-én (szombaton )

lakossági veszélyes, elektronikai és autógumi hulladékgyűjtést

végez a következő helyszíneken és időpontokban:

Helyszín Időpont
1. Alsok Italbolt 940 – 950
2. Eötvös József Ált. Iskola Parkoló 955-1010
3. Nyárády Lakótelep 1015-1030
4. SEFAG parkoló 1035-1050
5. Vasútállomás 1055-1110
6. II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 1115-1130
7. MOL benzinkút 1135-1150

Kérjük, hogy a fent megjelölt helyen és időben – a mobil gyűjtőkocsinál - szíveskedjen leadni:
a háztartásokban keletkezett elekronikai hulladékot, és autógumit , valamint veszélyes hulladékot
(akkumulátor, vegyszermaradványok, gyógyszerek, szárazelemek, fáradt olaj, olajszűrők, elhasznált étolaj, lakk és festékmaradványok, és festékesdobozok, ép fénycsövek, égők, stb)
Felhívjuk figyelmüket, hogy kizárólag ép, nem kifosztott elektronikai hulladékot és kizárólag személyautó gumit áll módukban átvenni!

Beruházási és Műszaki Iroda

Kategória: Hírek

Csurgó Kistérségi Többcélú Társulás
a „Közalkalmazottak jogállásáról szóló” 1992. évi XXXIII. törvény 20/A § alapján pályázatot hirdet
a
Csurgó Járási Család-és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat
Intézményvezető (magasabb vezető)
munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama: Határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

A vezetői megbízás időtartama: A vezetői megbízás öt év időtartamra, 2016. november 2 – 2021. november 1-ig szól.

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

Munkavégzés helye: Somogy megye, 8840 Csurgó, Kossuth u. 1.

A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok:
Az intézmény fenntartója a Csurgó Kistérségi Többcélú Társulás. Az intézmény ellátja a Csurgó Kistérségi Többcélú Társulásban résztvevő települések közigazgatási területén a szociális alapszolgáltatásokat (családsegítés, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás), gyermekjóléti alapszolgáltatást (gyermekjóléti szolgálat), valamint kiegészítő tevékenységként a helyettes szülői hálózat működtetését.
Az intézményvezető irányítja, koordinálja, ellenőrzi az intézmény alkalmazottainak tevékenységét, gyakorolja a munkáltatói jogokat az intézmény alkalmazottai felett, gazdálkodik a rendelkezésre álló költségvetésből, képviseli az intézményt. A vezető közreműködik a napi szakmai munka ellátásában.

Illetmény és juttatások:
Az illetmény megállapítására és a juttatásokra a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény és a 257/2000.(XII. 26.) Kormányrendelet rendelkezései az irányadók.

Pályázati feltételek:
- Felsőfokú végzettség, az 15/1998. (IV. 30.) NM rendelet 2. számú melléklet 1. 1. pontjában foglaltak szerint,
- Legalább 5 év szakmai tapasztalat,
- Büntetlen előélet,
- Cselekvőképesség,
- B kategóriás jogosítvány.
- Felhasználó szintű MS Office irodai alkalmazások ismerete.

A pályázat elbírálásánál előnyt jelentő kompetenciák:
- Szociális szakvizsga megléte,
- Szociális és gyermekvédelmi intézményben szerzett vezetői gyakorlat,
- A Csurgói Kistérségi Többcélú Társulásban résztvevő települések helyismerete.

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:
- Végzettséget, képesítést igazoló okiratok másolata,
- Részletes szakmai önéletrajz,
- Három hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány,
- Az intézmény vezetésére vonatkozó szakmai program, kiegészítve a jövőbeni elképzelésekkel,
- Nyilatkozat arról, hogy a pályázó vállalja a szociális szakvizsga – a megbízás elnyerésétől – két éven belül történő megszerzését,
- A pályázó nyilatkozata arról, hogy személyes adatainak a pályáztató általi kezeléséhez a pályázati eljárásban hozzájárul.
- Nyilatkozat, melyben a pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a pályázati anyagát a Csurgó Kistérségi Többcélú Társulás Tanácsa megismerje, és abba betekintsen.
- Nyilatkozat arról, hogy az 1997. évi XXXI. törvény 15. §-ban meghatározott kizáró ok a pályázóval szemben nem áll fenn.
- Nyilatkozat arról, hogy megbízása esetén vagyonnyilatkozat tételi kötelezettségének eleget tesz.

A munkakör betöltésének időpontja: 2016. november 2.

A pályázat benyújtásának határideje: 2016. október 21.

A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt Fábián Anita jegyző nyújt a 82/471-388/112-s telefonszámon.

A pályázatok benyújtásának módja:
Postai úton: a Csurgó Kistérségi Többcélú Társulás címére történő megküldésével (8840 Csurgó, Széchenyi tér 2.). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: CS/4130/2016, valamint a munkakör megnevezését: intézményvezető.
vagy
Személyesen: a Csurgói Kistérségi Többcélú Társulás Füstös János elnök részére, Somogy megye, 8840 Csurgó, Széchenyi tér 2.

A pályázat elbírálásának határideje: 2016. október 28.

A pályázati kiírás közzétételi helye:
- www.kozigallas.gov.hu
- Csurgó Városi Televízió
- Csurgó Város honlapja www.csurgo.hu
- A társulásban résztvevő településeken szokásos módon

A munkáltatóval kapcsolatos egyéb lényeges információ:
A közalkalmazotti jogviszony határozatlan időre szól, az újonnan létesített jogviszony esetén a pályázatot elnyerő próbaidő kikötésével kerül alkalmazásra.

A Csurgó Kistérségi Többcélú Társulás Társulási Tanácsa fenntartja a jogot, hogy a pályázati eljárást eredménytelennek nyilvánítsa.

A munkáltatóval kapcsolatban további információt a www.csurgoikisterseg.hu honlapon szerezhet.

Kategória: Hírek

Magyarországot körülölelő zarándoklat indult 2016. augusztus 15-én, Nagyboldogasszony napján Esztergomból keleti illetve nyugati irányba is.

A vállalkozó szelleműek naponta átlagosan 25 kilométert megtéve haladnak településtől településig zászlóátadással, és szüntelen imádkozással, védő korlátot húzva ezzel az országhatár mentén. A szervező, Kissné Rózsa Mária elmondása szerint a hosszú úton számtalan csodával, és megannyi újonnan csatlakozó társsal találkoztak a résztvevők, barátságra, új élményekre és egy örökre szóló emlékre szert téve ezzel. A zarándoklat célja, hogy minél többen csatlakozzanak, felülemelkedve a depresszión, és a legfontosabb, hogy térjenek vissza a keresztény gyökerekhez. Hitük szerint csak úgy lehet boldog jövője az emberiségnek, ha vissza talál Istenhez. Ennek elősegítéséhez minden célállomáson misével, és egy fél órás imaórával kezdeményeznek beszélgetést az ott élőkkel, akik erőre kapva, és pozitív szemlélettel térhetnek haza.

DSC 6351

Szeptember 12-én, a Jerikó zarándoklat csurgói állomására érve sem történt ez másképp, ahol már szeretettel várta őket Dr. Horváth József Csurgó Város alpolgármestere, hívők és barátok körében. A Máriás-kútnál egybegyűltek együtt énekeltek, s imádkoztak, melyet követően a Szentlélek templomba is betértek, s folytatták az imádkozást.

Az érdeklődők ma (2016.09.13) délelőtt még csatlakozhatnak a zarándokok csurgói útjához, hiszen körülbelül 8:15 órakor együtt sétálnak fel a Szentlélek templomtól egészen a Jézus Szíve templomhoz.

DSC 6357

DSC 6372

DSC 6381

   SZB

Kategória: Hírek
1. oldal / 2

Események

K ápr. 30 @ 2:00PM - 03:00PM
Csokonai Közösségi Ház megnyitó

Eseménynaptár

Előző hónap Április 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 14 1 2 3 4 5 6 7
week 15 8 9 10 11 12 13 14
week 16 15 16 17 18 19 20 21
week 17 22 23 24 25 26 27 28
week 18 29 30

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C