Elemek szűrése dátum szerint: január 2019

Hirdetmény

A SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. Iharosi erdészete

2019. február 01-től 2019. február 28-ig
az Iharosi vadászterületére átmeneti és teljes erdőlátogatási korlátozást rendelt el intenzív vadásztatás miatt.

A korlátozás 0-24 óráig tart.

A korlátozás nem érinti a SEFAG Zrt munkavállalóit, az érvényes vállalkozói szerződéssel munkát végző vállalkozókat, a kiadott faanyag gyűjtésére vonatkozó érvényes engedéllyel rendelkezőket, valamint a jelzéssel ellátott turista útvonalakat használó turistákat!

A tilalom megszegői 50.000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújthatók!

Tóth Sándor sk.
irodavezető

Kategória: Hírek

Hirdetmény

A KASZÓ Zrt.

2019. Február 01-től 2019. március 31-ig
az intenzív vadásztatás miatt a teljes erdőterületére erdőlátogatási tilalmat rendelt el.

A korlátozás 0- 24 óráig tart!

Az erdőterületet látogatni tilos!

Járművel (kerékpárral is) az erdőterületre behajtani bármely időpontban tilos!

A tilalom megszegői 50.000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújthatók!

Tóth Sándor sk.
irodavezető

Kategória: Hírek

CSURGÓ VÁROSI USZODA

https://www.facebook.com/csurgovarosiuszoda/

A szaunázást, a közép-amerikai indiánok, maják, aztékok használták először. A törzsek papjai izzasztással gyógyították a betegeket, de a nép testedzésre is igénybe vette az agyagtéglából épített speciális fürdőt. A gőzt egy máglyán felhevített kő hideg vízzel való leöntésével nyerték.

Európában, a középkorban erkölcsileg elfogadhatatlannak tartották a közös izzadást. A szauna elterjedését a XX. században az olimpiai mozgalom segítette. Az 1936-os olimpián a finn sportolók szálláshelyükön szaunát építettek, ezt tartották ugyanis az eredményes szereplés kulcsának. Eredményeik valóban magukért beszéltek, ami felkeltette az orvosok érdeklődését. Elkezdték vizsgálni a szaunázás hatásait, s a pozitív eredmények nyomán a szauna meghódította Európát.

A hagyományos finn szauna testünkre és lelkünkre is jó hatással van. Felpezsdül a vérünk, beindul a kívánt izzadás folyamata. A bőrfelületet érő hőhatás és a belélegzett forró levegő, garantálja a tökéletes méregtelenítést. A testünkben felhalmozódott salakanyagok a megnyílt bőrpólusokon keresztül az izzadságcseppek segítségével távoznak. A szabályszerű szaunázás végén a hideg vizes zuhany, vagy merülő medence használata érszűkítő hatású. A relaxációban, a mindennapos stresszoldásban is nagy szerepe van.

saunashow 1

A szaunázás ma már világszerte elterjedt. Van, aki a csendességet, a nyugalmat kedveli, de van a szaunázóknak olyan rétege, akik inkább az élményeket, a jó társaságot keresik: nekik találták ki a szauna szeánszokat.

A szauna szeánsz, egy rituálé, amely elsősorban a fizikai, mentális és érzelmi stresszoldást szolgálja, mindemellett öngyógyító mechanizmusokat is elindít.

A 15 perces program alatt, a szaunamester, szaunazászlója és ventiláló törölközője segítségével, a szaunában meglevő légrétegződést keveri össze, miközben illóolajos ráöntésekkel fokozza a vendégek hőérzetét, így elősegíti az izzadást és a méregtelenítést. A különböző illóolajok jótékony hatásán kívül, a hirtelen keletkezett forró pára, a vendégek számára különleges, libabőrödző élményt (szaunaorgazmus) ad, és jelentős segítséget nyújt az endorfin termelésben, ezáltal a stresszoldásban. A szauna szeánszok sajátossága, azon túl, hogy a szauna mester meghatározott koreográfia szerint keveri, kavarja a forró levegőt, a bent tartózkodás alatt különféle aromás ráöntésekkel teszi frissé és illatossá a forró levegőt. Gyakran használnak a felöntésekhez citrusos, borsmenta, eukaliptusz vagy rozmaring illóolajakat. Míg ezek a belégzés során hatnak ránk, addig a különféle bőrradírok vagy tápláló krémek a bőrünkön keresztül érvényesülnek, használatukkal bőrünk még puhábbá, selymesebbé válik. Mindezeknek csak a szaunamester fantáziája szab határt, az alapanyagok lehetnek: méz, joghurt, sör, só, olaj, citrom, jég... Nem ritka az olyan szeánsz sem, ahol zene szolgálja az alaphangulatot – tematikától függően hol relaxációs, hol pörgősebb, vidámabb hangulatú.

A szauna szeánszokon fürdőruha nélkül, lepedőbe, törölközőbe csavarva vehetünk részt.

Ha már valaki kipróbálta a szaunázásnak ezt a formáját, annak attól kezdve már mást jelent a szaunázás. Az élmény hamarosan a Városi Uszodában is elérhető.

BV

Forrás:
www.vitalitas.hu
www.hazipatika.com
www.szauna-szeansz.hu

Kategória: Hírek
2019. január 10., csütörtök 11:08

Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás

A jogosultak részére 0-24 óráig tartó ügyeleti tevékenységet jelent.

A saját otthonukban élő, egészségi állapotuk és szociális helyzetük miatt rászoruló, a segélyhívó készülék megfelelő használatára képes időskorú vagy fogyatékos személyek, illetve pszichiátriai betegek részére az önálló életvitel fenntartása mellett felmerülő krízishelyzetek elhárítása céljából nyújtott ellátás.

A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás keretében biztosítjuk:

a.) az ellátott személy segélyhívása esetén az ügyeletes gondozónak a helyszínen történő haladéktalan megjelenését,
b.) a segélyhívás okául szolgáló probléma megoldása érdekében szükséges azonnali intézkedés megtételét,
c.) szükség esetén további egészségügyi vagy szociális ellátás kezdeményezését.

Az ellátásért személyi térítési díjat kell fizetni, mely jövedelemfüggő
(napi 10 illetve 20 FT).

A készülék igényelhető: Csurgó Járási Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat
8840 Csurgó, Kossuth u. 1
Tel.: 06-82-472-432

Kategória: Hírek

Hirdetmény

Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal Beruházási és Műszak Irodája értesíti Csurgó város lakosságát, hogy a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. a karácsonyi fenyőfák elszállítását házhoz menő gyűjtési rendszerben végzi, az alábbi gyűjtési napokon:

2019. január 12. (szombat),
2019. január 26. (szombat).

A karácsonyi fenyőfát a gyűjtés napján kell kihelyezni, - karácsonyfadíszektől, szaloncukor papírtól, és karácsonyfa tartótól megtisztított állapotban - a közterületre ( a hulladékgyűjtő edény helyére ) 6.30 időpontig.

Az elszállítandó karácsonyi fenyőfát úgy kell a közterületre kihelyezni, hogy az a gyalogos és jármű forgalmat ne akadályozza, és a gyűjtést végző gépjármű személyzete által jól megközelíthető legyen.

Üdvözlettel:

Tóth Sándor sk.
irodavezető

Kategória: Hírek

Eseménynaptár

Előző hónap Március 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 9 1 2 3
week 10 4 5 6 7 8 9 10
week 11 11 12 13 14 15 16 17
week 12 18 19 20 21 22 23 24
week 13 25 26 27 28 29 30 31

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C