Nyomtatás
2014. június 05., csütörtök 15:22

Országos rekord: pontyóriást fogtak Gyékényesen Kiemelt

Rekord Gyékényesen, a zákányi Ladola Vilmos csütörtökön egy több mint 34 kilós tükrös pontyot fogott.

Reggel nyolc körül volt a kapás, s a fiatalember csaknem 40 perc fárasztás után fogta meg a hatalmas pontyot. Partról horgászott, ám később csónakba lépve követte az erősen húzó halat. Ladola Vilmos, aki a helyi horgászegyesület tagja, a gyékényesi kavicsbánya II-es vizében próbált szerencsét.
– Sok nagy halat fogtak már nálunk, de ekkorát még nem láttam – számolt be Mogyorósi István, a gyékényesi horgászegyesület gazdasági felelőse. – A mérlegeléskor kiderült: 34 kiló 75 dekás a ponty.

Megtudtuk: a hal hossza 115 centiméter, kerülete 126 centi volt. Csaliként két szem lebegtetett főzött kukoricát használt a szerencsés horgász, felszerelése egy három méteres bot volt, továbbá egy 60-as orsó 35-ös monofil zsinórral, s egy kettes horgot kötött fel. A halat digitális mérleggel, négy másik horgász jelenlétében mérték meg, s az ilyenkor szinte elengedhetetlen fotózkodás után visszaengedték a vízbe.
Mogyorósi István közölte: a hal nagysága jelenleg országos rekord. Gyékényesen eddig egy 33 kilós volt a legnagyobb kifogott ponty.

forrás: sonline.hu

Megjelent: 2895 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. február 10., kedd 11:27