Nyomtatás
2016. március 24., csütörtök 18:35

Prof. Dr. Bagdy Emőke tartott előadást Csurgón Kiemelt

2016. március 23-án, Prof. Dr. Bagdy Emőke tartott előadást a csurgói Csokonai Közösségi Házban délután 5 órai kezdettel.

Az eseményt Dr. Orbán Csaba nyitotta meg, aki nagy tisztelettel és szeretettel köszöntötte Prof. Dr. Bagdy Emőkét, illetve a közönséget. Ezt követően kiemelt fontossággal beszélt a testi betegségek lelki okainak, tényezőinek megelőzéséről és a lelki erő visszanyerésének szükségéről. Mindezekhez nyújt óriási segítséget Prof. Dr. Bagdy Emőke munkássága, aki kiemelkedő és elismert személyiségként tevékenykedik a magyar egészségügyben.

A köszöntő után Prof. Dr. Bagdy Emőke "Boldogság, egészség, lelkierő, megküzdés" című előadása következett, amelyből elengedhetetlen néhány jelentősebb gondolat kiemelése. Az emberiséget rengeteg kényszerítő körülmény veszi körbe. A mentalitás és közgondolkodás sémái, hogy miszerint látjuk és érezzük a világot, nagyon sokat torzult. Valójában fel kell ismerni azt, hogy fenn áll a mentális fertőzöttség állapota. Felborult az értékvilág, hiszen a fogyasztói kultúra hatására a legfőbb érték a pénz lett. Ebben a versengő világban pedig termelni, vásárolni, fogyasztani kell, így egy felhasználó, elhasználó, kihasználó és elnyomó kultúra tört előre. Sajnos az emberi kapcsolatokban is megfigyelhető a hasonlóság, ami azért is hihetetlenül káros, mert az ember alapvetően társas lény, a boldogsághoz elengedhetetlen tényezők az ember társak. A boldogság pedig összetartozik az egészséggel, mondhatni elválaszthatatlanok. Talán ez a kulcs, amit mindenkinek figyelembe kell vennie élete során, ahhoz hogy boldog, egészséges, kiegyensúlyozott életet élhessen.

Hiszen "minden a fejben dől el"!

Lőrincz Zsanett

Megjelent: 1954 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. március 26., szombat 13:30