Nyomtatás
2016. máj. 07., szombat 06:09

Sikeresen lezárult Csurgó Óvárosának turisztikai fejlesztése (videó) Kiemelt

 Igazi turisztikai vonzerőt jelenthet Csurgó számára a csütörtökön átadott történelmi park. A 600 millió forintos fejlesztés során fa várat építettek, valamint vendéglátó-és szálláshelyeket is kialakítottak. Az idegenforgalmi beruházás munkahelyeket is teremt, valamint hozzájárul a város megtartóerejének növeléséhez is - hangzott el az ünnepélyes átadón.

8 hónap alatt teljesen megújult Csurgó történelmi óvárosa. A Szentlélek-templom környékén lépcsők és járdák is épültek valamint a jövőben utcabútorok teszik hangulatosabbá a környékét. Az átadón Szászfalvi László a térség országgyűlési képviselője a felújítás jelentőségét hangsúlyozta.

Szászfalvi László, országgyűlési képviselő:
- Csurgó óvárosának a közepén vagyunk, egy árpád-kori templom mellett vagyunk és azt gondolom, hogy egy ilyen 1000 éves örökségnek a középpontjában lehet a jövő 1000évről is álmodni.

A fejlesztés során az egykori TSZ épülétéből egy 21 ágyas szálláshelyet alakítottak ki valamint konferencia- és kiállítóteret építettek. Az új létesítményt pedig élettel is megtöltenék, így a kézműves foglalkozások és régi mesterségek bemutatására is lehetőség lesz. Füstös János, a település polgármestere a turizmus fellendülését reméli a beruházástól.

Füstös János, polgármester, Csurgó:
- Összesen 535 millió forintos támogatást kaptunk az Európai Uniótól és a saját forrással együtt közel 600 millió forintos fejlesztést tudtunk megvalósítani, de tulajdonképpen egy történelmi park jött létre, 10 állomáshelyből álló történelmi park a Honfoglalástól az ország 3részre szakadásáig.

A beruházás nem csupán egy turisztikai attrakció, hanem munkahelyeket is teremt a településen. Ráadásul egy ilyen turisztikai lbefektetőket, vállalkozókat is a településre vonzhat - mondta a polgármester. L. Simon László, kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár, pedig azt hangsúlyozta: nemcsak az ide érkező vendégeket, hanem a helyieket is kiszolgálja a történelmi park.

L.Simon László, felelős államtitkár, Miniszterelnökség:
- Egy nagyon klassz kis tematikus parkkal, egy favárral bővült ez az egész rész, tehát turisztikai szempontból és a helyi gyerekek játszási, foglalkozási lehetősége szempontjából is egy értékes ingatlannal bővült Csurgó város közössége.

A csurgói városvezetés abban bízik, hogy a beruházásnak köszönhetően egész évben érkeznek majd vendégek a településre. Ehhez természetesen a színes programokat is biztosítanak majd.

Forrás: http://www.somogytv.hu/cikkek/114526/

Megjelent: 3564 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. máj. 10., kedd 14:12