Aumale - Franciaország 1987.

Mintegy 3 évig szünetelt a kapcsolat. Új polgármester választásra került sor és kezdeményeztük újra az együttműködést. 2007-ben már itt volt csoportjuk a csurgói őszi fesztiválon, majd 2008-ban is a nyári napok – csurgói csuszafesztivál rendezvénysorozaton. Az idei évben az általuk elnyert uniós pályázat keretében 30 fős diák- és önkormányzati delegáció utazhatott 10 napra Franciaországba. Tárgyalásokat folytattunk a hulladék, a nap és szél energia hasznosításról.

Székelykeresztúr - Románia 1990.

2007-ben látogatást tett a csurgói delegáció Székelykeresztúrra. Működik az iskolák, diákok közti kapcsolat, mint pl. részt vettek az RKTDK tanulmányi vetélkedőn az idén is.

Vrsar - Horvátország 1999.

Velük szinte napi kapcsolatban állunk. Évente többszöri delegáció érkezik Csurgóra. Rendszeresen részt vesznek a csurgói rendezvényeinken. Vállalták a csurgói női kézilabda klub szponzorálását készpénzzel és sportruházattal, akik edzőtáboroztak az istriai településen. A Köztisztviselői Nap alkalmából a csurgói köztisztviselők egy hétvégére kiutazhattak a testvérvárosba. Kiemelkedő a borászok, horgászok kapcsolata. Somogy megye és Istria megye, egy uniós pályázat és program keretében találkoztak nemrégiben Kaposváron. A rendezvényen Csurgó is részt vett.

A Horvát-Magyar Európai Panoráma legújabb bejegyzése Csurgó és Vrsar kapcsolatáról.

Haimhausen - Németország 2001.

Az elmúlt 2 évben kétszer találkoztunk a testvérvárosi delegációval. A kapcsolat az önkormányzatok között jó. Velük is tárgyalásokat folytattunk a megújuló energia és a hulladék hasznosításról. Részt vettek kiemelt kulturális rendezvényeinken.

Verebély - Szlovákia 2007.

Ebben a választási ciklusban jött létre ez az új kapcsolat. A megállapodást mindkét fél részéről ünnepélyes keretek között aláírtuk. Az önkormányzati, kulturális és sport kapcsolatokon túlmenően erősödnek gazdasági kapcsolataink is. Ebben a hónapban sor került a szlovákiai település Ipari Parkjában lévő cégek vezetőivel a kapcsolatfelvételre és reményeink szerint lesz olyan, aki itt nálunk létesítene üzemet.

Durdevac - Horvátország 2019.

Szeptember 20-án a kölcsönös együttműködés és barátság jegyében testvérvárosi megállapodást írt alá Csurgó és a horvátországi Durdevac. A két város közötti régóta fennálló baráti kapcsolatot, amelyet elsősorban a határon átnyúló együttműködési projektekre és a turisztikai és kulturális térség tapasztalatcseréjére építettek, ez a megállapodás hivatalosan is megerősítette. A szerződés aláírását Csurgó város fennállásának 1000. évfordulója alkalmával készítették
elő. A baráti megállapodást Hrvoje Janči Đurđevac város polgármestere és Füstös János polgármester írta alá. Az eseményen mindkét fél hangsúlyozta: közös cél, hogy a két önkormányzat, két település eddigi jó együttműködését a
továbbiakban minél több területre kiterjesszék. Az együttműködési megállapodás aláírását követően a felek ajándékokkal köszöntötték egymást. Hrvoje Janči polgármester a barátság jeleként egy különleges, évente akár háromszor is gyümölcsöt hozó körtefát ajándékozott Csurgónak, melyet a Millennium parkban együtt ültettek el.

Események

Nincsenek események

Eseménynaptár

Előző hónap Május 2021 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 17 1 2
week 18 3 4 5 6 7 8 9
week 19 10 11 12 13 14 15 16
week 20 17 18 19 20 21 22 23
week 21 24 25 26 27 28 29 30
week 22 31

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C