2022. december 25., vasárnap 09:43

Meghitt ünnepséggel zárta az évet a Napsugár Szociális Intézmény Kiemelt

Az év utolsó, és egyúttal legmeghittebb rendezvényével búcsúztatták az idei évet a Napsugár Szociális Intézményben. A december 23-án pénteken megtartott Családi Karácsonyt idén szűk körben tartották, melyre kimondottan az ellátottakat és hozzátartozóikat hívták, hiszen a hely szűkén túl, kifejezett igény mutatkozik arra is, hogy szűkebb, meghitt közösségben is együtt ünnepelhessenek – árulta el Vassné Huszics Bernadett intézményvezető.

- A szokásokhoz híven egy rövid kis köszöntővel, műsorral készültünk, melyet követően a saját kézzel készített ajándékaink átadása következett. Ezen túlmenően pedig egy finom ebéd várta a jelenlévőket. Már a múlt héten is készülődtünk finomságokkal, így már elkészült a mézeskalács is. A héten itt helyben sütöttünk finom mézes krémest és citromos süteményt. A mai nap folyamán pedig már hajnaltól főztük a finom savanyú répalevest. Ez egy visszatérő igény, egy jól bevált leves, amit minden Karácsonykor igényelnek a közösségünk tagjai. A rendezvényünk kötetlen beszélgetéssel zárult, melyet követően elcsendesedünk és ráhangolódunk a karácsonyi ünnepekre, hiszen mindannyiunkra ráfér a pihenés – tette hozzá Vassné Huszics Bernadett.

A Napsugár Szociális Intézmény intézményvezetője felhívta a figyelmet arra, hogy intézményüket a 2023-as évben is számos új feladat és kihívás várja. - Az engedélyezett ellátotti létszám a kezdetek kezdetén 16 fő volt. 4 évvel ezelőtt kértük a Kormányhivataltól az engedélyezett ellátotti létszám 20 főre emelését. Az idei évben elértük a 20 fős létszámot. Tehát gyakorlatilag telítve van az intézményünk. Érkezett hozzánk 3 új ellátott és bár sajnos nem tud mindenki itt lenni a rendezvényen különböző okból, de azt lehet mondani, hogy ha mind a 20 ellátottunk itt lenne, melyből 5 kerekesszékes van, és mindenki hozná a hozzátartozóját, el sem férnénk. De reménykedünk abban, hogy amikor jó idő lesz, a szabadtéri rendezvényeinken még inkább kiteljesedhet ez a közösségi élmény. Nagyon sok az új teendő. A képességeinkre, készségeinkre minden eddiginél nagyobb szükség van, hiszen éppen a hely szűke miatt minden helyiségünk még inkább többfunkciós lett. És a kollégákra is egyre több feladat, egyre több felelősség hárul. Azt is el lehet mondani, hogy annak ellenére, hogy ilyen szűken vagyunk, és sokan vagyunk, nagyon toleránsak az ellátottjaink, és a kollégák is. Éppen ezért azt gondolom mindenkire ráfér egy kis családias hangulat, hogy otthon tudjunk lenni, és hogy a 2023-as évet teljesen feltöltekezve, gőzerővel tudjuk megkezdeni. Nagyon sok tervünk van a 2023-as évre, nagyon sok teendőt már kitűztünk magunk elé. Már a januári hónapban is tele vagyunk tervekkel. Reméljük, hogy a jó Isten erőt, egészséget ad a közösségünk megtartásához, valamint továbbépítéséhez. Ezúton is Áldott Karácsonyi Ünnepeket kívánunk Csurgó lakosságának, és Boldog Új Esztendőt mindenkinek! – összegezte Vassné Huszics Bernadett.

Megjelent: 791 alkalommal Utoljára frissítve: 2022. december 25., vasárnap 10:13

Eseménynaptár

Előző hónap Március 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 9 1 2 3
week 10 4 5 6 7 8 9 10
week 11 11 12 13 14 15 16 17
week 12 18 19 20 21 22 23 24
week 13 25 26 27 28 29 30 31

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C