2023. június 14., szerda 15:43

Fokozatosan, de újranyit a Csurgó Városi Uszoda Kiemelt

Június 16-án bár nem teljes szolgáltatási körrel, de ismét várja a fürödni, kikapcsolódni vágyókat a Csurgó Városi Uszoda. Mindezt június 14-én sajtótájékoztató keretében jelentette be Sándor Zsolt az üzemeltető Aquaplus Kft. képviseletében, valamint Füstös János Csurgó Város polgármestere.

Sándor Zsolt elmondta: Reméljük, hogy egy olyan időszaknak vetünk most véget, amely nem volt örömteljes sem a csurgói uszoda üzemeltetőjének, sem az önkormányzatnak, mint tulajdonosnak és a csurgói lakosságnak sem. Sajnálatos módon az elmúlt időszakban a mindenki által ismert energiaválság, és egyéb külső körülmények nem tették lehetővé az uszodának a nyitva tartását, illetve egy darabig csak korlátosan volt lehetőség a szolgáltatásokhoz hozzáférni. Az önkormányzattal történő hosszas egyeztetések után az idei évi nyári szezonra az uszoda bár egyelőre nem teljes szolgáltatási körrel, de újra kinyitja a kapuit. Az elérhető szolgáltatások, medencék a nyári szezonhoz kapcsolódóan aktuális kültéri medencékkel, és azok szolgáltatásaival nyitnak és indulnak. Így tehát egyelőre a termálmedencék, a gyógyvizes medencék lesznek elérhetőek. A nyitva tartási idő várhatóan péntek, szombat, vasárnapra 14.00-19.00 óráig korlátozódik. Ekkor várjuk nagy szeretettel a vendégeinket a teljes nyári szezonban. Az első nyitásnap június 16-a péntek, és várhatóan augusztus 31-ig leszünk ilyen üzemrendben nyitva. Polgármester úrral történt egyeztetések során az is felmerült, hogy a belső medencék közül úszási lehetőséget hogyan fogunk tudni biztosítani. Abban az esetben, hogy ha az üzem során megfelelő igénybevételt tapasztalunk, a szezon közben lesz arra lehetőség, hogy a nyújtott szolgáltatásokat, a medencefelületeknek a mennyiségi és időbeli elérését bővíteni tudjuk. Erről folyamatosan tájékoztatást fogunk adni. Lesz lehetőség szauna szolgáltatásokra, szauna igénybevételre is. Ehhez a recepción tudnak érdeklődni azok, akik szeretnének a szaunában kikapcsolódni, pihenni, feltöltődni. Nagyon fontosnak tartom elmondani, hogy tudva és ismerve, azt, hogy a környéken több kültéri, természetes vízfelület is elérhető, ezt a palettát szeretnénk egy olyan lehetőséggel színesíteni, és egyben biztosítani is egy biztonságos és mindenki számára kontrolláltan elérhető pihenési lehetőséget, ahol a sok esetben illegális, vagy féllegális kültéri pihenő-fürdőhelyekhez képest folyamatosan a nyitva tartás időszakában hatóságilag ellenőrzött, megfelelő vízminőséggel, megfelelő medencefelülettel és megfelelő szociális szolgáltatásokkal találkozhatnak a hozzánk érkezők. Ez a fiataloknak, időseknek, akik szeretnék a szabadidejüket ennek megfelelően megfelelő biztonságban eltölteni, fog egy további elérési lehetőséget, egy pihenési-szórakozási lehetőséget biztosítani.

DSC 8934 netin

Füstös János polgármester a tájékoztatójában elmondta: Az a terv, hogy az uszoda újranyitása egy első lépés legyen, és valóban, hogyha a számok ezt indokolják, és mutatják, akkor a működtető nyitott arra, hogy a további szolgáltatásokat is elindítsa, illetve bővítse. A számok sajnos makacs tények. Most már hat évre visszamenően rendelkezünk statisztikákkal. Én egy kéréssel szeretnék fordulni a csurgóiakhoz, illetve mindenkihez, aki egy kicsit is fontosnak gondolja a csurgói uszodát. Arra kérek mindenkit, hogy ne csak szavakkal, hanem tettekkel is bizonyítsák, hogy ez az uszoda, ez a fürdő fontos, és népszerűsítsék, illetve segítsék a mi munkánkat is abban, hogy minél többen jöjjenek és látogassák családok, baráti társaságok, csurgóiak és környékbeliek a környező városokból, vagy akár Horvátországból is. Az önkormányzat és az Aquaplus Kft. elkezdett egy közös marketing tevékenységet is azzal a céllal, hogy minél inkább népszerűsítsük ezt a szolgáltatást. Arra kérek és buzdítok mindenkit, hogy akár magánszemélyként, akár civil szervezetként, vagy intézményként is ebben az időszakban tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy ezek a látogatottsági számok, ezek az adatok azt támasszák alá, hogy ennek az uszodának a további szolgáltatásainak a bővítésére van igény, van szükséglet és kereslet. A működtető nyitott arra, hogy ezek a szolgáltatások is megnyitásra kerüljenek. Illetve szeretném tájékoztatni önöket arról is, hogy a Csurgó Kártyával rendelkezők továbbra is kedvezményesen vehetik igénybe a Csurgó Városi Uszoda szolgáltatásait. Bízom abban, hogy rövidesen még több szolgáltatás újranyitásával, illetve további szolgáltatásokkal tud majd bővülni a városi uszoda - zárta tájékoztatóját Csurgó polgármestere.

Megjelent: 1994 alkalommal Utoljára frissítve: 2023. június 14., szerda 16:02

Események

K máj. 28 @ 5:00PM - 06:00PM
Pedagógusnap
P máj. 31 @11:00AM - 11:00PM
XVIII. Csuszafesztivál
Szo jún. 01 @11:00AM - 11:00PM
XVIII. Csuszafesztivál

Eseménynaptár

Előző hónap Június 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 22 1 2
week 23 3 4 5 6 7 8 9
week 24 10 11 12 13 14 15 16
week 25 17 18 19 20 21 22 23
week 26 24 25 26 27 28 29 30

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C