Borongicsné Porcsa Zsuzsanna és férje munka közben
Bár termete és kisugárzása is királynői, de a mindenki által kiváló cukrászként ismert Borongicsné Porcsa Zsuzsanna mégis oly alázattal, szerényen dolgozott, figyelt és járkált a nagyszámban vidáman palacsintázgatók mellett, mint egy a kívánságaikat leső szolgáló.
A július 21-én délután a Történelmi Parkba látogatókat nem mindennapi illatfelhő és látvány fogadta. Négy tűzhelyen ügyes kezek sütötték a finom palacsintákat, a kinti közel 100 literes üstben pedig a babgulyás fortyogott. A palacsinták tölteléke és szemre való volt. A hagyományos lekváros, diós, kakaós, húsos, káposztás és egyéb finomságok mellett a különlegesebb mentás-túrós, jostás, áfonyás töltelékek is megjelentek. Gondolván az ételallergiásokra az egyik tűzhelyen glutén- és laktózmentes finomságok is készültek.
Borongicsné Porcsa Zsuzsannának, a rendezvény ötletadó háziasszonyának elmondása szerint azért választotta a palacsintázást egy kis közösség építő találkozó létrehozására, mert a palacsinta gyorsan elkészíthető, finom, és mindenki szereti. Segítői a baráti köréből és önkéntesekből álltak, aki talán több mint 500 darab palacsintát sütöttek meg az estig folyamatosan érkező vendégeknek.
A hozzávalókat az önköltségesen vásárolt, illetve a közösségi oldalon meghirdetett felhívásra összehordott alapanyagok biztosították. A kellemes hangulatú rendezvényt tovább színesítette a Gelencsér Andrea által felajánlott egyedi tervezésű női ruha kisorsolása is.
A palacsintás délután sikeressége okán a főszervező-háziasszony, Zsuzsi elmondása szerint a jövőre nézve vannak még további tervei is. Szeretné a rendezvényt egy igazi falusias hangulatú délutánná bővíteni, ahova más közreműködőket, akár bemutató mestercukrászokat is szívesen meghívna.
Ezek után már semmi kétségünk sincs, hogy a szerény Palacsintás királynő keze nyomán a több száz után, az ezeregyedik palacsinta csoda is hamarosan el fog készülni!
Vargáné Hegedűs Magdolna