Elemek szűrése dátum szerint: október 2021

A Miniszterelnökség és a Belügyminisztérium közösen kiírt pályázatán 2017 után az idei évben is Idősbarát Önkormányzat elismerést kapott Csurgó Város Önkormányzata. 2021. október 20-án Budapesten, az Idősek Világnapjához kapcsolódó díjátadó ünnepség keretében vehette át a díjat és az elismerő oklevelet Füstös János, Csurgó Város polgármestere.

Füstös János polgármester a díj kapcsán kiemelte: Négy év után ismét megkaptuk ezt a díjat, mely kapcsán külön köszönet és elismerés illeti a Csurgói Városi Szociális Intézmény valamennyi dolgozóját. Fontos megemlíteni, hogy ez abban az időszakban történt, illetve annak a munkának az alátámasztása és igazolása, amelyben az elmúlt egy-másfél évben teljesen át kellett értékelni számos intézményrendszernek, így az idősellátásnak is a munkáját. Többször hangsúlyoztuk, hogy ez az intézmény nem csak egy intézmény, hanem az idősekkel való kapcsolatot tartja, és ápolja klubokkal, foglalkozásokkal, vagy éppen az új vírushelyzet kialakulása után alkalmazkodva az új helyzethez, akár online formában is. Tehát barátja az időseknek, és nem mint ellátottként kezeli őket, nem mint egy intézményi struktúrához illeszkedő személyekként, hanem valóban egy olyan közösséget alakított ki az intézmény az időskorúakkal itt Csurgón, amelyben valóban egy jó baráti közösség alakult ki az intézmény dolgozói és az intézmény ellátottai között. Ez az elmúlt egy-másfél év nem volt könnyű senki számára. Igaz ez különösen az idősek tekintetében, akik egyedül, magányosan vannak otthon. Az intézmény azonban próbálta az új helyzetben is azokat a lehetőségeket megragadni és alkalmazni, ami egy kicsit segíti őket abban, hogy megtalálják mégis ezeket a közösségi pontokat, programokat. Ahogy a járványügyi szabályozások engedték több program volt, kirándulások, különböző rendezvények az intézményben, klubokban. Köszönet és hála az intézmény valamennyi dolgozójának. Nagy elismerés ez nekünk abból a szempontból is, hogy országosan 12 önkormányzat kapta meg ezt a díjat, Somogy megyében pedig egyedüliként Csurgó kapta meg. Azt szokták mondani, hogy nem csak megszerezni könnyű valamit, hanem legalább olyan nehéz ezt megtartani. Nekünk ez sikerült, hiszen négy évvel ezelőtt a város megkapta ezt a díjat, és a jelenlegi döntés azt támasztja alá, hogy ezt továbbra is biztosítjuk és fenntartjuk itt a városban. Még egyszer gratulálok mindenkinek, aki ebben a munkában részt vett - tette hozzá Füstös János.

NK IBÖD 20211020 07 netin

A térségünkben a Csurgói Városi Szociális Intézmény biztosítja az idősek nappali ellátását, házi segítségnyújtását és szociális étkeztetését is. Csurgó Város Önkormányzata az intézmény működési színvonalának javításán keresztül kívánja az idős lakosságot segíteni.

Célja az idős emberek fizikai és mentális támogatása, érdekképviseletük megszervezése, egészségügyi, preventív tevékenységek elősegítése, közösségi programok szervezése. További céljai az egészségügyi és szociális kutatások, felmérések támogatása, valamint a gondozónőknek szakmai előadások szervezése, továbbképzése, oktatásának támogatása.

Az idős lakosságot a kialakult járványhelyzetben rendszeres tájékoztatással, szájmaszkokkal, „mozgó bolt” népszerűsítésével, online mentálhigiénés csoportfoglalkozásokkal, szociális étkeztetés esetén valamennyi ellátott részére az étel házhoz szállításával segítette. A szociális intézményben folyó munkát az ellátások átszervezésével, a dolgozók átcsoportosításával és egészségvédelmi eszközök biztosításával tette hatékonyabbá, alkalmazkodva a megváltozott helyzethez.

DSC 0523 netin

Az „Idősbarát Önkormányzat” díj elismeri a helyben hozott eredményes intézkedéseket, az odaadó gondoskodást. Ösztönöz arra, hogy továbbra is az idősödő lakosság fizikai-mentális-lelki jólétét megőrizzük és megbecsült, értékes tagjai lehessenek közösségünknek, a társadalomnak - hangsúlyozta Zabundia Szilvia Csurgói Városi Szociális Intézmény intézményvezetője.

A díj átvételét követően Csurgó Város Önkormányzata október 28-án a Csokonai Közösségi Ház kupolatermében, a díj, valamint oklevél kíséretében fejezte ki háláját és köszönetét a Csurgói Városi Szociális Intézmény dolgozóinak.

Kategória: Hírek
2021. október 27., szerda 05:37

1/2021. (X.26.) sz. HVI vezetői határozat

Kategória: Hírek

Csurgó Város Képviselő-testülete 2021. október 28-án (csütörtök) 16:15 órakor a Városháza tanácskozó termében tartja képviselő-testületi ülését, amelyre ezúton tisztelettel meghívom.

Tervezett napirend:
1. Előterjesztés Csurgó Város Önkormányzata 2021. évi költségvetésének 1. számú módosításáról
Előadó: Füstös János polgármester

2. Előterjesztés Csurgó Város Önkormányzata szervezeti és működési szabályzatának felülvizsgálatáról
Előadó: Füstös János polgármester

3. Előterjesztés a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal Alapító Okiratának módosításáról
Előadó: Füstös János polgármester

4. Előterjesztés a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításáról
Előadó: Füstös János polgármester

5. Előterjesztés a Csurgói Városgazdálkodási Kft ügyvezetői álláspályázatának kiírásáról
Előadó: Füstös János polgármester

6. Tájékoztató a két ülés közötti tisztségviselői tevékenységről
Előadó: Füstös János polgármester

Csurgó, 2021. október 22.

Füstös János
polgármester

A napirendek anyaga megtekinthető ügyfélfogadási időben a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal (8840 Csurgó, Széchenyi tér 2.) Önkormányzati Irodájában, valamint az alábbi linkre kattintva érhetőek el:

Kategória: Hírek
2021. október 07., csütörtök 20:44

Felhívás - tűzifa beszállító kiválasztása

Kategória: Hírek

Jelenlegi és leendő felsőoktatási hallgatók figyelmébe! Önkormányzatunk (Csurgónagymarton, Porrog, Porrogszentkirály, Porrogszentpály, Somogybükkösd, Somogycsicsó, Szenta) csatlakozott a Bursa Hungarica Pályázati Ösztöndíjrendszer 2022. évi fordulójához. A pályázóknak a mellékelt pályázati felhívásokban foglaltak alapján kell a pályázatukat önkormányzatunkhoz benyújtaniuk elektronikusan és papíralapon is.

A pályázatok beadási határideje 2021. november 5.

Figyelem, a határidő elmulasztása jogvesztő!

További információk az alábbi honlapon találhatók a programról:

https://emet.gov.hu/bursa-hungarica-programrol/

Pályázat kiírás A lap
Pályázat kiírás B lap

Kategória: Hírek

Eseménynaptár

Előző hónap Március 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 9 1 2 3
week 10 4 5 6 7 8 9 10
week 11 11 12 13 14 15 16 17
week 12 18 19 20 21 22 23 24
week 13 25 26 27 28 29 30 31

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C