Elemek szűrése dátum szerint: szeptember 2022
2022. szeptember 22., csütörtök 19:38

Meghívó - Kaslik-ösztöndíj átadó rendezvény

Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt 2022. 09. 24-én 11 órakor a Millenniumi Park területén található Kaslik-emlékműnél megrendezésre kerülő, Kaslik-ösztöndíj átadó rendezvényre. A díjat Füstös János polgármester úr adja át a nyertes számára.

Kategória: Hírek
2022. szeptember 22., csütörtök 19:09

Őszi lomtalanítás - 2022. október 7.

Kategória: Hírek

A Belügyminisztérium Önkormányzati Államtitkára az önkormányzatok közreműködését kérte a lakosság téli fűtéséhez szükséges tüzelőanyag igényének felméréséhez.

Erre tekintettel felhívjuk a településünkön élők figyelmét, hogy amennyiben barnaszén tüzelésére alkalmas fűtőberendezéssel rendelkeznek, lehetőségük van barnakőszén igényüket jelezni az önkormányzatnál.

A felmérés célja, hogy a rendelkezésre álló információk alapján valós segítséget jelentő megoldási javaslat kerülhessen a döntéshozók elé. Az igények felmérése a kormányzati döntés megalapozását szolgálja, tehát a háztartásonként esetlegesen leadott igénylések települési szinten összesítésre kerülnek, azok önmagukban még nem keletkeztetnek jogosultságot fűtőanyag ellátásra.

Az igényeket háztartásonként, a barnaszén szükséglet mennyiségének (mázsa) megadásával jelezhetik 2022. szeptember 29. (csütörtök) 16.00 óráig a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal portáján leadva (Széchenyi tér 2.) vagy e-mailben a hivatal@csurgo.hu e-mail címen.

A felméréshez kérjük megadni nevét, lakcímét és a barnaszén szükséglet mennyiségét mázsában.

Kategória: Hírek

meghívó nyílt page 0001

A napirendek anyaga megtekinthető ügyfélfogadási időben a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal (8840 Csurgó, Széchenyi tér 2.) Önkormányzati Irodájában, valamint az alábbi linkre kattintva érhetőek el:

Kategória: Hírek

Letölthető kérelem PDF/word formátum:

TÁJÉKOZTATÁS

Tisztelt Lakosok!
A Magyar Közlöny 146. számában megjelent a családi fogyasztói közösségekre, valamint a családi otthonteremtési kedvezményből megvalósuló tetőtérbeépítésekre vonatkozó kedvezmények bevezetése érdekében az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022. (VII.21.) Korm. rendelet módosításáról 345/2022. (IX.9.) Korm. rendelete (a továbbiakban: R.), amely szerint az érintettek kérelmére a jegyző hatósági bizonyítványt állít ki a lakás rendeltetési egységek számáról, ahhoz, hogy a lakossági fogyasztó jogszerűen vegyen igénybe kedvezménnyel elszámolt földgáz mennyiséget.

A hatósági bizonyítvány kiállítása:
A R. 7/A. § (1) bekezdése szerint a társasháznak, lakásszövetkezetnek nem minősülő ingatlanon belül több, de legfeljebb négy önálló, országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII.20.) Korm. rendelet (OTÉK) 105. §-a szerinti lakás rendeltetési egység található, a települési önkormányzat jegyzője kérelemre 8 napon belül hatósági bizonyítványt állít ki a lakás rendeltetési egységek számáról.

Az OTÉK 105. § (1) bekezdése alapján a lakás olyan huzamos tartózkodás céljára szolgáló önálló rendeltetési egység, melynek lakóhelyiségeit (lakószoba, étkező stb.), főzőhelyiségeit (konyha, főzőfülke), egészségügyi helyiségeit (fürdőszoba, mosdó, zuhanyozó, W.C.), közlekedő helyiségeit (előszoba, előtér, belépő, szélfogó, közlekedő, folyosó) és tároló helyiségeit (kamra, gardrób, lomkamra, háztartási helyiség stb.) úgy kell kialakítani, hogy azok együttesen tegyék lehetővé

a) a pihenést (az alvást) és az otthoni tevékenységek folytatását,
b) a főzést, mosogatást és az étkezést,
c) a tisztálkodást, a mosást, az illemhely-használatot,
d) az életvitelhez szükséges anyagok és tárgyak tárolását tervezési program szerint (pl. élelmiszer-tárolás, hűtőszekrény elhelyezési lehetősége, mosás céljára szolgáló berendezés, ruhanemű, lakáskarbantartás eszközeinek, egyéb szerszámoknak és sporteszközöknek az elhelyezése).

A hatósági bizonyítvány kiállításának feltétele:
1. a kérelmezett ingatlan a társasháznak, lakásszövetkezetnek nem minősül;
2. a kérelmezett ingatlanban kettő, három vagy négy lakás található (ezek számáról állítja ki a jegyző a hatósági bizonyítványt)

A lakossági fogyasztó nyújtja be a hatósági bizonyítványt az egyetemes szolgáltató részére.

A földgázellátásról szóló 2008. évi XL. törvény (Get.) 3. § 47. pontja szerint a lakossági fogyasztó: az a felhasználó, aki saját háztartása - egy felhasználási helyet képező egy vagy több lakóépület, lakás, üdülő vagy hétvégi ház, továbbá lakossági célra használt garázs - fogyasztása céljára vásárol földgázt földgáz vételezésére megkötött szerződés alapján, és az így vásárolt földgázzal nem folytat jövedelemszerzés céljából gazdasági tevékenységet. Ha a lakóépületben a műszakilag megosztott, önálló lakások száma meghaladja az épületben lévő önálló nem lakás céljára szolgáló helyiségek számát, a lakóépületet, mint felhasználót a közös fogyasztás vonatkozásában úgy kell tekinteni, hogy saját háztartás céljára vételez és a vásárolt földgázzal nem folytat jövedelemszerzés céljából gazdasági tevékenységet.

A hatósági bizonyítvány csak az e jogszabály szerinti kedvezmény igénybevétele céljából használható fel.

A R. 7/A. § (7) bek. alapján, ha az egyetemes szolgáltató azt észleli, hogy az ingatlan lakás rendeltetési egységeinek száma nem egyezik meg a hatósági bizonyítványban foglaltakkal, ezt hatósági ellenőrzés lefolytatása érdekében az eljáró hatóság felé jelzi.
Tájékoztatom, hogy ha a hatósági bizonyítványban foglaltnál kisebb számú, ténylegesen kialakult lakás rendeltetési egység található az ingatlanon belül, az egyetemes szolgáltató megállapítja, hogy a felhasználó jogosulatlanul vette igénybe az (5) bekezdés alapján meghatározott kedvezményes többletmennyiséget a bejelentett és a tényleges lakás rendeltetési egységek különbözete vonatkozásában. Ebben az esetben a jogosulatlanul igénybe vett kedvezménnyel elszámolt földgáz mennyiséget az 5. § (2) bekezdése szerinti versenypiaci költségeket tükröző ár másfélszeresének megfelelő egységáron kell a felhasználóval elszámolni.

Kérem tájékoztatásom tudomásulvételét!

Lantos Sándor sk.
jegyzői feladatokat ellátó aljegyző

Kategória: Hírek

logo 3

Varasd Megye meghívja Önt a „Modern IT Technológiák and Applikációk a turizmusban” c. nemzetközi konferenciára

Varasd megye által „Az aktív turizmus találkozása a fejlett technológiákkal a határon átnyúló területeken” " röviden AT@AT.CB, Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-2020, s az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló projektben az alábbi rendezvény kerül megszervezésre, amelyre ezúttal Önt is meghívjuk.

A redezvény időpontja: 2022. szeptember 15. csütörtök, 10:00 óra.

A rendezvény helyszíne: Horvátország, 42000 Varasd, Hotel Turist, Aleja kralja Zvonimira 1,

A nemzetközi konferencia célja az információ és technológia (IT) erőteljesebb bevonása a turisztikai kínálatba, különös tekintettel a természeti és kulturális örökség értékesítésére. A konferencia egyben a megalkotott turisztikai attrakció – kiterjesztett valóságon és gamifikáción alapuló alkalmazás – vizuális identitásának bemutatására is szolgál, egyúttal megismerteti a résztvevőkkel annak lehetőségét, hogy miként bővíthetik kínálatukat azáltal, hogy a természetes, ill. kulturális örökségekkel csatlakoznak az alkalmazáshoz.

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni 2022. szeptember 13-áig van lehetőség az alábbi linken: https://forms.gle/NrXmpcaFd531BmZ99

A konferencia hivatalos nyelve az angol, magyar és horvát szinkrontolmácsolás mellett. A nemzetközi konferencia teljes programja letölthető a mellékletben.

Részvételére feltétlenül számítunk!

* Az AT@AT.CB projekt 2021. január 1-jén kezdődött és 2022.12.31-ig tart. A horvátországi partnerek Varasd megye, mint vezető partner és a Varasd Megyei Turisztikai Testület, míg a magyar partnerek Csurgó Város Önkormányzata, valamint a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza. A projekt összeköltségvetése 1 245 215,36 euró, amelyből az uniós társfinanszírozás 1 058 433,04 euró (85%)

*A jelen dokumentum az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg. A tartalom kizárólag Varasd megye felelősségi körébe tartozik. Az itt megtalálható anyagok nem tekinthetők olyanoknak, mint amelyek az Európai Unió és / vagy a HU-HR Interreg V-A CBC Program Irányító Hatóságának hivatalos állásfoglalását tükrözik.

Documents:
Hívás_program_előadók_konferencia_AT@AT.CB

 

Kategória: Hírek

Eseménynaptár

Előző hónap Március 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 9 1 2 3
week 10 4 5 6 7 8 9 10
week 11 11 12 13 14 15 16 17
week 12 18 19 20 21 22 23 24
week 13 25 26 27 28 29 30 31

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C