Elemek szűrése dátum szerint: augusztus 2023

meghívó page 0001

A napirendek anyaga megtekinthető ügyfélfogadási időben a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal (8840 Csurgó, Széchenyi tér 2.) Önkormányzati Irodájában, valamint az alábbi linkre kattintva érhetőek el:

Kategória: Hírek
2023. augusztus 25., péntek 07:01

Lakossági tájékoztató hőségriasztásról

Kategória: Hírek

A cím tavalyi birtokosaként augusztus 12-én az Etyeki Kúria adott otthont a Magyarország Legszebb Birtoka 2023-as díjátadó gálának, ahol átadták a győztes birtokok tulajdonosainak az elismeréseket. A fődíjas a hajdúnánási Kendereskert lett, de két somogyi vállalkozás is elismeréssel gazdagodott.

A gazdász­élet szépségeinek megismertetését és a mezőgazdaság szereplőinek kiemelését helyezi fókuszba díjkiírásaival az Agrotrend Csoport. A nemes célt szolgálja a hetedik alkalommal meghirdetett Magyarország Legszebb Birtoka-díj. A díjátadó gálának az előző évben díjazott gazdaság ad otthont, így az Etyeki Kúria látta vendégül a gála résztvevőit. A gálaestet Mátrai Zoltán főszervező nyitotta meg, majd Zászlós Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke, Gál Beáta, a VOSZ kommunikációs igazgatója, valamint Nagy István agrárminiszter és Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) elnöke mondott köszöntőt.

Két somogyi vállalkozás is szerepelt a díjazottak között. Magyarország Legszebb Fiatal Gazda Birtoka és a közönségdíj második helyezettje a Bodrogi Birtok lett és a Magyarország Legszebb Precíziós Gazdálkodó Birtoka, valamint a Erste Bank különdíját a Lagroland Kft. kapta. A vállalatot 2006 szeptemberében alapította Lassu Béla.

– Segesd környékén kukoricával kezdtük a termesztést. Most a klímaváltozásra reagálva öt növényt, repcét, búzát, kukoricát, napraforgót és cirokot termesztünk, – mondta el Lassu Béla, Lagroland Kft. ügyvezetője. A cirok vitaminokban, nyomelemekben gazdag és a gabonafélékre allergiások is fogyaszthatják, a tápláléklánc alapja tud lenni mind az emberi, mind az állati táplálkozásban. Fontos számukra a környezetvédelem, az új naperőmű az egész székhely teljes elektromos ellátását biztosítja, valamint utcaseprő gépük is napelemmel működik, valamint szerves trágyát használnak.

Bodrogi Vazul 13 évesen kezdett el gazdálkodni nagypapája és édesapja mellett. – Sosem köteleztek rá, de nagy szerelem lett a gazdálkodás, húsz hektáron foglalkozunk karácsonyfa, körte, alma és szántóföldi növények termesztésével – tette hozzá a fiatal gazdálkodó. Megjegyezte: először vett részt az országos versenyen és nagy meglepetés volt számára a jelölés. – Nagyon örültem az elismerésnek, a jövőben szeretném birtokunkat még szebbé tenni és terveim között szerepel apartman kialakítása, ahol saját és helyi termelők finomságait is megkóstolhatnák az érdeklődők, mellette pedig felfedezhetnék Csurgó és környékének látnivalóit – mondta el a fiatal gazdálkodó.

forrás: https://www.sonline.hu/helyi-gazdasag/2023/08/kitunt-a-segesdi-es-csurgoi-birtok-az-orszag-legszebbjei-kozul?fbclid=IwAR1dbom89Wh86vanIRancrZAEUd03PLXJB04VIXRCSDRn17dNHuS4j_AG_o
Fotó: Jaksity Iván

Kategória: Hírek
2023. augusztus 16., szerda 09:15

Hirdetmény áramszünetről

Kategória: Hírek
2023. augusztus 08., kedd 15:18

Székelykeresztúron jártunk

Kedves meghívásnak tett eleget az a Füstös János polgármester vezette csurgói delegáció, amely augusztus 5-6-án részt vett az erdélyi Székelykeresztúr testvértelepülésünkön megrendezett Keresztúri Városnapok ünnepség sorozatán.

A több napos színes kavalkádban ünnepi közgyűlésen, szabadtéri koncerteken, népviseleti bemutatókon, néptánc gálaműsoron, főzőversenyen, borászati bemutatón és népművészeti kiállításokon tapasztalhatták meg a küldöttség tagjai a határon túli magyarság hagyományokat, identitást, nyelvet, népviseletet őrző és mindezt a gyermekeknek is továbbító elhivatott szellemiségét.

A közel 800 kilométeres távolság ellenére továbbra is cél a két testvértelepülés közötti kapcsolat elmélyítése, melyben a protokollon túl a személyes, baráti, a lakosság közötti találkozások is helyet kaphatnak.

a kép forrása: keresztur.ro

Kategória: Hírek

Bognár Károlyné Aranka néni a mai napon, 2023.augusztus 3-án ünnepli 90 éves születésnapját. Ez alkalomból Füstös János polgármester köszöntötte Csurgó szépkorú lakosát. Isten éltesse Aranka nénit!

 

 

Kategória: Hírek
2023. augusztus 03., csütörtök 07:08

Értesítés szúnyoggyérítésről 2023.08.08.

Kategória: Hírek

Csurgó Város Képviselő-testülete 2023. augusztus 31-én, csütörtök 14:00 órakor a Városháza tanácskozó termében tartotta képviselő-testületi ülését, melyen az alábbi napirendi pontokat tárgyalta:

Tervezett napirend: 5 igen

1. Előterjesztés a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendelet módosításáról
Előadó: Füstös János polgármester 5 igen

2. Előterjesztés a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízzel kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról szóló rendelet és közszolgáltatási szerződés módosításáról
Előadó: Füstös János polgármester 5 igen

3. Előterjesztés kinnlevőségek behajtása érdekében külső partner bevonásáról
Előadó: Füstös János polgármester 5 igen

4. Előterjesztés a “Csurgói Élményfürdő és Szálloda kiviteli terveinek elkészítése, kivitelezése és üzemeltetése vállalkozási szerződés keretében” tárgyú vállalkozási szerződés módosításáról
Előadó: Füstös János polgármester 4 igen – 1 nem

5. Előterjesztés az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. által 337760/1 kárszámon Csurgó Város Önkormányzata részére megállapított kártérítési összeg KOSZISZ-nak történő átadásáról
Előadó: Füstös János polgármester 5 igen

6. Előterjesztés a Mecsek-Dráva Önkormányzati Társulásból kihozott vagyon működtetésével kapcsolatos teendőkről
Előadó: Füstös János polgármester 5 igen

7. Előterjesztés emléktábla elhelyezéséről
Előadó: Füstös János polgármester 5 igen

8. Előterjesztés magasabb vezetői álláshely pályázat véleményezési feladatait ellátó eseti bizottság megalakításáról
Előadó: Füstös János polgármester 5 igen

9. Előterjesztés a turisztikai feladatok ellátásáról szóló közszolgáltatási szerződés megkötéséről
Előadó: Füstös János polgármester 5 igen

10. Előterjesztés a TOP-2.1.3-16-SO1-2021-00020 azonosító számú, „Csurgó Város csapadékvíz elvezető hálózat fejlesztése II.” projekten belül közbeszerzési eljárásban való döntésről
Előadó: Füstös János polgármester 5 igen

11. Tájékoztató a két ülés közötti tisztségviselői tevékenységről
Előadó: Füstös János polgármester 5 igen

A napirendekhez kapcsolódó előterjesztések az alábbi linkre kattintva érhetőek el:

Kategória: Hírek

Események

K ápr. 30 @ 2:00PM - 03:00PM
Csokonai Közösségi Ház megnyitó

Eseménynaptár

Előző hónap Április 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 14 1 2 3 4 5 6 7
week 15 8 9 10 11 12 13 14
week 16 15 16 17 18 19 20 21
week 17 22 23 24 25 26 27 28
week 18 29 30

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C