Az ételek modernizálásának, a mai kor követelményeihez igazításának, azok egészségesebb elkészítésének céljával országos közétkeztetési versenyt hirdetett 2019-ben az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete és a NÉBIH. A versenyre az ország minden tájáról várták a tudásukat megmérettetni kívánó közétkeztetőket.
A szervezők és a zsűri a magyarországi realitásoknak megfelelő, nagy adagszámban elkészíthető, étvágygerjesztő, kiváló ízharmóniájú 3 fogásos menü elkészítését várták a nevezőktől.
A 2 fordulós verseny első fordulójában a szakértő zsűri a beérkező pályaművek dokumentációját, leírását értékelte, csatolva a pontos technológiai leírást, a tálalási javaslatot, kiegészítve a kitálalt ételről készített fotókat.
Az első fordulóban legjobbra értékelt 12 csapat pályaműve jutott tovább a második fordulóba, ahol a továbbiakban lehetőség nyílik a pályaművek elkészítésére.
- Nagyon örülünk az első fordulóban elért eredménynek. A versenyre való felkészülés során mindenki fejlődik, így olyan szakmai tapasztalatokra tehetünk szert, amivel továbbfejleszthetjük a közétkeztetés szakmai színvonalát. Ugyanakkor az ilyen nagy publicitást kapott eseményeken való részvétellel büszkén népszerűsíthetjük konyhánkat, valamint nem utolsósorban Csurgó városát – mondta Szakállné Káplár Erika élelmezésvezető.