2018. június 11., hétfő 18:47

Célunk a stabil dobogós helyezés NBI/B osztályban - Interjú Szászfalvi Bencével, a Csurgói Női Kézilabda Club elnökével Kiemelt

Az egymást követő második - összesítésben a negyedik - szezonját játszotta a másodosztályban - NBI/B - a Csurgói Női Kézilabda Club. A klub stabil jogi és anyagi helyzet mellett biztosít lehetőséget játékosainak, edzőinek továbbá nagy hangsúlyt fektet az utánpótlásnevelésre is. A CSNKC mára egy egységes, célokat és lehetőségeket nyújtani tudó sportszervezetté formálódott. Szászfalvi Bencével, a Csurgói Női Kézilabda Club ügyvezető elnökével beszélgettünk.

Hosszú idő után a tavalyi szezont követően ismét a másodosztályban szerepelt a csapat. Ez mindenképpen sikertörténet városunk elhelyezkedését és lakosságszámát figyelembe véve. Milyennek értékeled az elmúlt szezont?

SzB: Köszönöm az elismerő szavakat a klub minden munkatársa és játékosa nevében. Nehéz év volt ez is, de jóval sikeresebb volt mint a 2016/2017-es bajnoki szezon. Rengeteget tanultunk ismét. A fejlődés egyértelműen látható, ötször annyi bajnoki pontot szereztünk mint egy évvel korábban és négy-öt mérkőzésen is az utolsó néhány percen múlt, hogy nem gyűjtöttünk jóval több pontot, valamint pechesek voltunk, komoly sérülések nehezítették a szakmai munkát, még eredményesebben szerepelhettünk volna ezek nélkül. Azt látni kell mindenkinek, hogy egy Budapesttől 235 km-re fekvő 5400 lelkes kisvárosnak nem ugyanolyanok a lehetőségei, mint versenytársainknak egy mai Budapest- és nagyvárosközpontú kézilabdavilágban. Mondom ezt még úgy is, hogy az „NBI-es körülmények” amiket játékosainknak, edzőinknek és csapatainknak biztosítunk, országos viszonylatban is kiemelkedők. Ha csupán a kézilabda és az ahhoz kapcsolódó sportlétesítményeket, sportfelszereléseket, technikai hátteret nézzük, akkor azt gondolom – főleg városunk méretéhez képest -, egyedülálló amit tudunk biztosítani. Azonban egy országos nevű szakvezető vagy játékos Csurgóra szerződtetésénél sok egyéb tényező is komoly szerepet játszik a döntésükben. Városunk földrajzi elhelyezkedése, Budapesttől való távolsága, városunk mérete, főiskolai, egyetemi tanulási lehetőségei – ezek olyan dolgok, melyekről kijelenthetjük: ezeken nem tudunk változtatni. Minden feltétel és körülmény, ami ezeken kívül esik ott országos szinten is a maximumot nyújtja az idén fennállásának 41. születésnapját ünneplő Csurgói Női Kézilabda Club.

Milyen új kihívásokat jelentett a másodosztályban szereplés a klub vezetősége számára?

SzB: Azt látnia kell mindenkinek, hogy évről évre szigorúbb és nehezebb elvárásoknak és előírásoknak kell megfelelnie egy másodosztályban szereplő klubnak. Ilyen feltételek például,hogy kötelezően szerepeltetni kell egy serdülő csapatot, csapatorvossal kell a klubnak rendelkeznie, aki minden hazai felnőtt mérkőzésen jelen van, sportmasszőrt valamint gyógytornászt is kötelezően alkalmaznunk kell, a sportlétesítményünknek meg kell felelnie a szigorú előírásoknak, biztonsági őrző-védő céggel kell lebonyolítani a hazai mérkőzéseket, videófelvételt kell készíteni a hazai bajnoki mérkőzésekről melyet néhány napon belül fel kell tölteni a Magyar Kézilabda Szövetség online rendszerébe, ezekből is látszik, hogy komoly anyagi, technikai és személyi háttér szükséges a stabil klubműködéshez. Ezeken felül a legfőbb kihívás annak az öt-hét minőségi játékosnak a Csurgóra igazolása, akik helyt állnak a másodosztály egyre erősödő kézilabda mérkőzésein. Tekintve, hogy ebben a bajnoki osztályban főváros környéki csapatok, Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) csapata, egyetemi városok csapatai is versenyeznek komoly kitartás és türelem kell egy-egy minőségi játékos leigazolásához. S bár a körülmények terén a top csapatok között vagyunk, Budapesttől való távolságunk miatt sok játékos ejt minket. A kézilabdában ha kimarad néhány év egy klub életében, amikor alsóbb osztályban szerepel akkor elfelejt és „leír” a szakma. Klubunk az 1994/1995-ös és az 1995/1996-os bajnoki évadokban szerepelt legutóbb a másodosztályban, most 2016 óta két éve ismét. 21 év kihagyás nagy idő. Idő kell amíg megszoknak és elfogadnak minket újra, nem csak a versenytársak, hanem a játékvezetők és a Magyar Kézilabda Szövetség is. Vannak olyan csapatok akik tizenöt-húsz éve ebben a bajnokságban játszanak, nekik „bérelt helyük” van. Felértékelődik egyre inkább a sportdiplomácia szerepe is, melyre már kiemelt hangsúlyt fektetünk. Csurgóra „fentről” csak sajnálóan legyintenek – közben sokan nem tudják az itteni körülményeket és az itt folyó szakmai és utánpótlásnevelő munka minőségét -, bár az utóbbi időben egyre inkább bekerülünk a vérkeringésbe országosan is. Csurgónak mindig pluszt és extrát kell nyújtani, hogy mi legyünk a „befutók”. Ezen dolgozunk gőzerővel.

DSC 7771 2

Az elmúlt két szezon után mennyit változott a klub megítélése a városban?

SzB: Úgy érzem ez egy összetett dolog, melynek megítélése „se nem fekete se nem fehér”. Azt gondolom amikor megítélünk valakit vagy valamit, elsősorban a munkája és az elért teljesítménye alapján kell ezt megtennünk. Mit tett le az asztalra? Honnan indult amikor elkezdte a munkát és mi lett az eredménye? Nézzük meg mi történt klubunk életében. Egy 5400 lelkes somogyi kisvárosban közel a nulláról sikerült munkatársaimmal felépíteni egy hét csapatot stabilan működtető és versenyeztető sportegyesületet, mely egyesület 2011-ben még a legalsóbb negyedosztály ötödik helyén állt egy felnőtt csapattal, egy edzővel és a szezon végén a megszűnés szélére került. Jelenleg második szezonunkat töltöttük a másodosztályban, felnőtt csapattal együtt hét csapatot versenyeztetünk és jövőre öt-hat edzővel dolgozunk együtt. Sikerült két bajnoki osztályt lépni felfelé negyedosztályból a másodosztályba és ezalatt felépíteni a klubot szervezetileg, anyagilag, és technikailag. Hangsúlyoznám még, hogy közel hat éve sikeresen beadjuk TAO pályázatunkat, melynek komoly segítséget jelentett klunk épülésében és növekedésében – itt hozzátenném, hogy elképesztő mértékű munka ennek a menedzselése és elszámolása, de kollégáim áldozatos munkájával ezt az akadályt is sikeresen vesszük. Ingyenesen biztosítjuk a női kézilabda képzést mindenkinek aki kézilabdázni vágyik. Csurgó minden általános iskolájában jelen vagyunk, és a környező falvak települések közül is egyre több helyen. Az egész csurgói járásban és még azon is túl egy jól működő és hatékonyan megszervezett professzionális utánpótlás kézilabdaakadémia felépítésén és üzemeltetésén dolgozunk és szépen haladunk, évről évre jelentősen emelkedik utánpótlásjátékosaink száma. Négy éve elkezdtük az utánpótlásban Csurgói NKC női nyári kézilabdatáborainkat, melyek óriási sikerel zajlanak, nagyon szeretik szülők és gyermekek egyaránt. Idén is várunk minden 8-14 évest aki szereti a kézilabdát! Akik csupán annyit látnak, hogy a másodosztályban tavaly tizennegyedikek lettünk, idén pedig tizenkettedikek, ők nem biztos, hogy teljesen követték és tájékozódtak klubunk életéről és fejlődéséről az elmúlt hat évben. Bízom benne jelentősen nőtt azok száma a városban, akik elismerik közös eredményeinket és munkánkat, illetve látják, hogy immár adott a lehetőség Csurgón is minden lány számára, aki sikeres sportoló (kézilabdázó) szeretne lenni.

A szezon során többször is volt változás a játékos keretben. Mennyire nehéz új és főleg megfelelő játékosokat találni, valamint Csurgón tartani?

SzB: Ahogy az első kérdésre adott válaszomban is hangsúlyoztam ez okozza talán jelenleg a legnagyobb nehézséget, de egyre inkább könnyebb úgy látom. Évről évre fejlődünk, klubunk jó híre megy az egész országban és aztán mindig összeérnek a szálak és „beérik a gyümölcs”. Sokat tárgyalok az ország szinte minden területén és ha türelmesek vagyunk szépen be fog ez a munka érni. Most már ott tartunk, hogy az ország másik végéből bejelentkeznek játékosok, hogy hallották, hogy itt nagyon jók a feltételek, itt szeretnék folytatni a kézilabdát. Aki ismeri kicsit ezt a világot az tudja, hogy az mindenképp nagyon pozitív a klubunkra nézve, hiszen általában klubok keresik a játékosokat és nem fordítva. Az tény, hogy jelenleg felnőtt csapatunk átlagéletkora nagyon fiatal, átlagéletkoruk 18-20 év között van valahol. Ez egyrészről jó hír, hiszen a mai világ kézilabda trendje is a huszonéves korosztály irányába mutat. Azonban tudni kell, hogy az ennyi idős fiatal játékosok még nem igazán tudják mit szeretnének az életben. Sokuknak hetente más gondolata van személyes jövőjéről. Egyik héten tanulna a felsőoktatásban, másik héten dolgozna, harmadik héten egyiket se. Aztán lesz egy társa aki épp külföldre megy dolgozni, a játékos pedig itt hagyna csapot papot és menne utána vele külföldre. Ilyen élethelyzetek vannak folyamatosan,amelyekkel bajnoki szezonban szembe kell néznünk. Amikor megegyezünk egy évre egy játékossal, a játékos pár hét vagy holnap múlva már teljesen más szeretne csinálni. Nem igazán tudják manapság a fiatalok mit is szeretnének, így sokszor elég nehéz betartatni velük, hogy ők egy évre elköteleződtek és aláírtak hozzánk. Szinte hetente változtatják korábbi döntéseiket. Többek között ezért is változtattuk meg igazolási stratégiánkat, hogy háröm-öt tapasztalt, rutinos NBI-et is megjárt idősebb játékos nélkül, csupán csak fiatalokkal, nem tudunk előrébb lépni. Amint ideérkezik pár rutinos játékos mellettük a mostani fiataljainkkal kiegészülve csapatunk teljesen más teljesítményt fog mutatni. Mindenkinek azt szoktam mondani, egy kisebb csapatban sokkal könnyebb kitűnni mint egy nagy csapat kispadján. Adjon az életéből egy évet Csurgónak és jövőre négy-hat ajánlat közül fog válogatni. Ez be is igazolódott, jó pár tavalyi igazolásunk tekintetében is. A csurgói játékosokat előszeretettel keresik meg más klubok, ahelyett, hogy ők is hasonlóan hozzánk, országosan dolgoznának és tárgyalnának a játékosokkal rengeteg munkát befektetve. Végülis a legkönnyebb és legegyszerűbb dolog a szomszédos városból vagy megyéből csábítgatni a csurgói játékosokat, de ezt már megszoktuk, ennek a szomszédvári átcsábítgatásnak is két évtizedes „hagyománya van”. Nem szeretném ezt minősíteni.

DSC 7767 netin

Mennyire tud megélhetést biztosítani a játékosok számára a kézilabdázás?

SzB: Minden játékossal akivel tárgyalunk, a tárgyalás során első kérdések között szerepel, hogy szeretne-e kézilabdán kívül tanulni vagy dolgozni. Mi ajánlatunk elkészítésekor egy játékosnak mindig egy kész csomagot adunk. Ez azt jelenti, hogy lakhatás, menüebéd, sportuszoda és szaunavilág használat, VIP sportbiztosítás – sérülés esetén kiemelt ellátásban legyen részük és bizonyos esetben még anyagi kártérítést is kapjanak -, autóhasználat, legmagasabb minőségű Hummel felszerelés használata, munkahely és iskola ügyintézés is mind ajánlatunk részét képezi. Néhány esetben előfordult, hogy a játékos társának is segítettünk munkahely ügyintézésben, így ez sem lehet ellenérv a Csurgóra igazolással szemben. Sok klubnál mondanak egy összeget és magára hagyják a játékost. Neki kell lakást keresnie, étkezéséről gondoskodnia, munkahelyet és iskolát intéznie, esetleg a társának is munkahelyet találnia. Ebben (is) mások vagyunk, mint más sportegyesületek. Amelyik játékosunk jelzi, hogy dolgozna vagy/és tanulna mindegyikben megoldást találunk úgy, hogy Csurgón a munkahely kérdése sem túl egyszerű. A játékost Csurgón soha nem hagyjuk magára. Mindig fordulhat hozzánk segítségért munkahely, iskola és bármilyen ügyben. Eddig mindig sikerült megoldani és hiszem azt, hogy ezután is fog.

Miért érdemes Csurgón kézilabdázni? Mivel lehet motiválni?

SzB: Ez egy nagyon összetett kérdés. Attól függ kit. Ez minden korú és minőségű játékosnál más. Általánosságban tudni kell a fiatal huszonéves „játékosok világáról”, hogy 90%-ban mindenki egy osztállyal felette szeretne játszani, mint amelyik osztályba neki a tehetsége, szorgalma és teljesítménye alapján reálisan szerepelnie kellene. Ebből fakadóan akiket NBI/B osztályra szeretnék ideigazolni és az osztálynak megfelelő teljesítményt képesek nyújtani, szinte kivétel nélkül NBI-be vágyakoznak folyamatosan. Az nem számít, hogy végigcsinált már két-három NBI-es szezont ahol a kispadon ült, nem játszatták öt percnél többet egy bajnokságban és folyamatosan hitegették és ígérgettek neki. Aztán szép lassan elmegy emiatt a kedve a kézilabdától és 24-28 évesen kiégve és kudarcokkal megélve abbahagyja a kézilabdát. Úgy gondolom ez a jelenség teszi az egyik legnagyobb kárt a mai magyar kézilabdának. Tehetségek száz számra hagyják abba ezért a sportot, közben mi Csurgón tárt karokkal várnánk őket kiemelkedő feltételekkel, de addigra „összegyűlik náluk a számla” a nagy klubok ígéreteivel és meg se akar hallgatni minket. Közben nevelőedzők és edzők és ő maga is tizenenöt évet belefektetett a képzésébe, hibáinak kijavításába és tudásának és gyorsaságának fejlesztésébe. A fiatal nagy kluboktól érkező sportolót, aki kevés játéklehetőséget kapott felnőtt mérkőzésen, játéklehetőséggel, kiemelt feltételekkel lehet motiválni. Fő mottóm: „Egy évet ha adsz az életedből Csurgónak, játszol sokat, visszanyered az önbizalmadat, lősz négy-hat gólt egy mérkőzésen és jövőre számos ajánlatod lesz nagyobb kluboktól is.” Azt gondolom ez lenne a helyes gondolkodás az ő szemszögükből. Egy idősebb, tapasztalt játékosnál első motiváció sok esetben a feltételeken és az edző személyén túl a pénz. De ez nem meglepő hiszen szeretné vagy elkezdeni a családi életét, vagy pedig stabilizálni azt és ehhez pénz szükséges. Igazából függetlenül, attól melyik típusú játékossal tárgyalunk igyekszünk az ő szemszögéből nézni a saját ajánlatunkat és úgy kialakítani, hogy biztosan megegyezzünk. Azt még szeretném elmondani, hogy aki Csurgóra igazol egy családba jön. A nagy klubok élete egy „gyár”, egy „üzem” és túl személytelen. Sok ember, sok játékos, sok ígéret és kis játéklehetőség, kis pénzzel (!). Nálunk egy családba érkezik a játékos és haza érkezik. Teljesen másképp van kezelve pályán is és pályán kívül is mint egy nagyvárosi csapatnál. Itt kicsi de összetartó közösségbe csöppen az ideérkező kézilabdázó, de itt minden ő értük van. Nagy megbecsülésben van része annak, aki minőségi játékot produkál és lojális hozzánk.

DSC 7772

Csurgó a kulturális és sport teljesítményén túl egyre erőssebben épít a turizmusra is. A város történetének egyik legnagyobb beruházásaként egy sport és turisztikai komplexum valósul meg. Milyen lehetőséget nyújt ez a CSNKC számára?

SzB: Ez egy olyan lehetőség egy kisváros életében, ami talán kétszáz évente egyszer adatik meg. A tavaly átadott sportuszoda és szaunavilág, a jelenleg épülő városi termálfürdő illetve a hamarosan megépülésre kerülő négycsillagos sporthotel egy nagyon modern sport és turisztikai komplexum lesz, mely kiemelkedő hatással lehet a Csurgói NKC lehetőségeinek bővítésére is, azon túl hogy városunk, illetve járásunk munkahelylehetőségeit, országos hírét és gazdasági lehetőségeit – például ingatlanpiac, vendéglátás -, nagy mértékben pozitív irányban fogja bőviteni. Klubunk szempontjából mindenképp csábítóan fog hatni egy játékossal való tárgyalás során e komplexum megléte, illetve szinte egybeépülése a városi sportcsarnokunkkal. Játékosaink edzések és mérkőzések előtt és után élvezhetik a termálfürdőt, uszodát és a szaunavilágot, masszázsokat. Minden adott lesz teljeskörűen a regenerációjukhoz és ahhoz, hogy élvezzék a Csurgón eltöltött évet, éveket. Arról nem is beszélve, hogy hamarosan négy teljesértékű kézilabdálya lesz városunknak, ami még sokszor megyeszékhelyeken is példátlan. Így nem okoz majd gondot egy több napos nemzetközi kézilabdatorna megrendezése sem, hiszen párhuzamosan zajlódhatnak a mérkőzések a kézilabdapályákon. Nem biztos, hogy tudok mondani Magyarországon kézilabda téren még egy várost, ahol ez a komplexum így egyben elérhető és élvezhető lesz. Ha ehhez hozzávesszük a reményeink szerint év végén átadásra kerülő Csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium vadonatúj sportcsarnokát is és a néhány éve átadott modern járóbeteg szakellátó központot – mely néhány percre van gyalog a városi sportcsarnoktól -, akkor egy kis csurgói csodáról beszélhetünk. Sportrekreáció, termálfürdő versenyuszodával és szaunavilággal és négycsillagos hotellel, 21. századi sportcsarnok, a legmodernebb orvosi szobával és konditeremmel, rekortán futópályával, néhány éves egészségügyi ellátóközpont azonnali orvosi ellátással. Hol van ilyen még az országban?

Az utánpótlásra építitek a jövőt. Egészen kiskortól be lehet kapcsolódni a CSNKC életébe. Több éves tapasztalatotok van már ezzel kapcsolatban. Hol tart a csurgói utánpótlás nevelés?

SzB: Az utánpótlásnevelés egy nagyon komoly türelmet és kitartást igénylő hosszútávú munka. Egy kártyavár építéséhez tudnám hasonlítani. Évről évre rakosgatjuk egymásra a kártyáinkat és építjük fel klubunknak azt az akadémiáját, mely hosszú időre stabilan megoldja és ellátja hét jelenlegi csapatunkat játékosokkal. Németországban, Franciaországban, Dániában, Norvégiában ennek több évtizedes múltra visszatekintő hagyománya van, így ott a minta előttünk is. Kulcsszerepe van az utánpótlás akadémiánk felépítésében TAO pályázatunknak, mely nélkül sok csapathoz hasonlóan az országban, mi sem tudnánk ezt megvalósítani. Nagyon örülök, hogy már öt edzőnek adhatunk munkát a következő szezonban. Jövőre teljesen átalakítjuk az utánpótlás rendszerünket, eddig sajnos a klub szervezetépítése és technikai hátterének megteremtése minden energiánkat felemésztette. Szakmai igazgatót fogunk kinevezni, aki összefogja, segíti és ellenőrzi edzőink szakmai munkáját, elmegy utánpótlásedzéseinkre ahol megfigyeli az ott végzett szakmai munkát, edzőinktől edzésterveket kér és mindenben támogatja őket. Két újabb településen megkezdjük a kézilabda képzéseinket, ezáltal még több utánpótláskorú játékost taníthatunk meg a kézilabdázás alapjaira. Terveink között szerepel ifjúsági csapatunkat megyei felnőtt mezőnyben elindítani, ezzel is elősegítve, hogy minél több versenylehetőséghez juthassanak. Másik fő szervezési elvünk, hogy korosztályonként több csapatot is tudjunk indítani és legyen egy un. haladó és egy kezdő csapat is azonos korosztályban. Sokszor tapasztaljuk, hogy 11-12 évesen szeretné valaki elkezdeni a kézilabdát, viszont a jelenlegi U13-as csapatunk játékosai már több éve űzik ezt a sportot, így számukra is lehetőséget teremtünk egy un. kezdő csapat edzéseivel és versenyeztetésével és később innen a tehetségesebbek a haladó csapatba csatlakozhatnak. Csurgóra szeretnénk hozni a „Suli-kézi” és az „Ovi-kézi” országos sportprogramokat ezáltal bekerülünk még inkább az ország kézilabda vérkeringésébe illetve már óvodában is képezni fogjuk a nagycsoportos lányokat a kézilabda alapjaira, ezek a képzések szeptembertől be is indulhatnak. Ehhez terveink között szerepel egy óvodai kézilabdapálya megépítése is Csurgón.

DSC 7757

Hol tart most a Csurgói Női Kézilabda Club és milyen irányok, elképzelések vannak a jövőt illetően?

SzB: Komoly szervezeti növekedésen esett át klubunk, jelenleg tizenhárom embernek adunk stabilan munkát, de csak így vagyunk képesek ellátni klubunk építését és üzemeltetését. Úgyis mondhatjuk egy „mikrovállalkozásból” már „kisvállalkozás” lettünk. Évről-évre stabilan fejlődünk. Hat év alatt egy egy csapatos megyei osztályú sportegyesületből két bajnoki osztályt előre lépve hét csapatot versenyeztető másodosztályú klub lettünk. Véleményem szerint ez egy hatalmas eredmény. Hálás vagyok amiért olyan tenni akaró, szorgalmas és megbízható emberekkel dolgozhatok együtt klubunk elnökségében és a szakmai stábban is, akik elsősorban küldetésüknek tekintik ezt az építkezést és nem munkának. Itt szeretnék köszönetemet kifejezni az ő munkájukért is, hiszen tudjuk, hogy egy jó csapat nélkül egy szervezet sem képes fejlődni. Kiemelkedő köszönet annak a néhány vállalkozónak, aki úgy gondolta, hogy anyagi támogatásával jó célra áldoz és elősegíti e somogyi kisvárosban lakók sportlehetőségeinek és kitörési lehetőségeinek bővítését. Nélkülük nem sikerülhetett volna ide eljutnunk. Bízom benne, hogy sikerül a jövőben még komolyabb szakmai alapokra helyeznünk a csurgói női kézilabdát és méginkább emelhetjük képzésünk színvonalát és bővíthetjük klubunk játékosainak számát. A felnőtt csapattal középtávú célunk a stabil dobogós helyezés NBI/B osztályban, ehhez minden lehetőségünk adott, már csak a csapatnak kell összeállnia megfelelő minőségű játékosokkal. Szeretnénk strandkézilabda pályát is építeni a közeljövőben, hogy a női kézilabdaélet nyáron se álljon meg Csurgón. Ajtónk nyitva áll minden olyan fiatal vagy idősebb játékos előtt, akik hisznek a kemény munkában, a korrekt együttműködésben és együtt komoly sikereket érhetünk el.

A szülők, sportolni vágyók miként érhetnek el benneteket, hogy szerezhetnek a leggyorsabban információt a lehetőségekről?

SzB: Nagy figyelmet fordítunk a kommunikációra, a marketingre és a médialehetőségekre, hogy mindenkihez eljuthassanak klubunk életének hírei és lehetőségei. Honlapunk (www.csnkc.hu) Facebook oldalunk (www.facebook.com/csurgoinkc) – melyet több mint 3200-an követnek már, ez kiemelkedő szám -, valamint Instagram (csurgoinkc) oldalunk is mind-mind beszámol legfrissebb híreinkről. A jövőben egy média munkatársat szeretnénk félállásban ezek menedzselésére felvenni, így még naprakészebbek lehetünk. Weboldalunkon az oldal aljára lapozva találhatók klubunk emailes és telefonos elérhetőségei. Egy órán belül válaszolunk vagy visszahívjuk az érdeklődőt.

SZB

Megjelent: 3674 alkalommal Utoljára frissítve: 2018. június 13., szerda 06:52

Események

Nincsenek események

Eseménynaptár

Előző hónap Július 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 27 1 2 3 4 5 6 7
week 28 8 9 10 11 12 13 14
week 29 15 16 17 18 19 20 21
week 30 22 23 24 25 26 27 28
week 31 29 30 31

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C