2016. április 20., szerda 07:07

Sajtóközlemény - A CSURGÓI SÓTONYI LÁSZLÓ SPORT ÉS SZABADIDŐCENTRUM FELÚJÍTÁSA ÉS BŐVÍTÉSE CÍMŰ PROJEKT II. ÜTEMÉNEK ÁTTEKINTÉSE Kiemelt

CSURGÓI SÓTONYI LÁSZLÓ SPORT ÉS SZABADIDŐCENTRUM FELÚJÍTÁSA ÉS BŐVÍTÉSE projekt

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A CSURGÓI SÓTONYI LÁSZLÓ SPORT ÉS SZABADIDŐCENTRUM FELÚJÍTÁSA ÉS BŐVÍTÉSE CÍMŰ PROJEKT II. ÜTEMÉNEK ÁTTEKINTÉSE

Eszközbeszerzés
Játszótéri eszközök beszerzése: Az I. ütemben felújított fitnesz-, és játszópark felszerelése további gyermek és ifjúsági játékokkal, valamint a felnőtt rész kiegészítése egy lépegető géppel. Ezzel befejeződik a park teljes rekonstrukciója.
Kandeláberek beszerzése és üzembe helyezése: A csarnokot körülvevő parkolók és útszakaszok világításához szükséges lámpaoszlopok beszerzése és kiépítése.

Kivitelezési munkák
Parkoló: A csarnok működéséhez elengedhetetlenül szükséges parkolók kialakítása. A parkolók borítása térkő lesz, kialakítva mozgáskorlátozott és buszos parkolási lehetőséget. A játékosoknak és a kiemelt vendégeknek külön parkoló a csarnok bejáratánál.

Útépítés: Magában foglalja egy új utca kialakítását a park déli oldalán, valamint a csarnokhoz vezető utak felújítását. Egy körforgalom is kialakításra kerül a Lidl áruházzal közös kereszteződésben, a forgalom elvezetésének meggyorsítása érdekében.

Csapadékvíz-elvezetés: A csarnokhoz közeli lakóházaknál eddig is nagy gondot jelentett a környező csatornák túlterheltsége, ugyanis nagyobb csapadékvíz-mennyiséget nem voltak képesek elvezetni, ezáltal elöntötték a lakóházakat. A sportcsarnok nagy vízgyűjtőfelülete miatt ez hatványozottan is érvényesült. Az eredeti csatornák keresztmetszete bővítésre kerül, míg a csarnok által összegyűjtött csapadékvíz a park másik oldalán, az újonnan kiépített útszakasz mellett kerül elvezetésre.

Termál-, és hidegvizes kút: A sportcentrum fenntarthatóságának érdekében egy közeli termálvizes kút kerül kialakításra, melynek talpmélysége 1400 méterre tehető. A kútból nyert vizet gyógyvízzé kívánjuk minősíteni, annak magas oldott ásványi anyag tartalma miatt. A hideg vizes kútból fogjuk ellátni vízzel a tanmedencét és versenymedencét is.

Városi uszoda: Az újonnan épített, modern uszoda lesz hivatott fogadni az úszni tanulókat, a sportolókat, valamint a város lakóit is. Az új uszoda rendelkezni fog egy folyamatosan mélyülő tanmedencével, egyik oldalán teljes lépcsősorral, valamint külön egyesületi szobával a sport szakosztály részére. A versenymedence mind a négy oldalról feszített víztükrű lesz, huszonöt méteres hossza pedig lehetővé teszi mind a sprint, mind a hosszú távú számok gyakorlását. Az idősebbekre gondolva, a versenymedencébe nemcsak rajtkövekről lehet majd bejutni, hanem lépcsős bejáró is kialakításra kerül. A medence sportcsarnokhoz közeli oldalán egy négysoros lelátó is kialakításra kerül, alkalmassá téve az épületet versenyek megrendezésére. Az épületen kívül egybefüggően két termálmedence kerül kialakításra, mely kiválóan alkalmas lesz a pihenőidő eltöltésére. Az emeleten szauna park várja a lazítani vágyókat. Tartalmazni fog infra- és
finn szaunákat, gőz- és só kabinokat, valamint jakuzzit és hűtőfürdőt.

Megjelent: 2010 alkalommal

Eseménynaptár

Előző hónap Március 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 9 1 2 3
week 10 4 5 6 7 8 9 10
week 11 11 12 13 14 15 16 17
week 12 18 19 20 21 22 23 24
week 13 25 26 27 28 29 30 31

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C