2019. március 23., szombat 10:20

Vöröskereszt a nőkért Somogy megyében-pályázat népszerűsítő rendezvény Csurgón Kiemelt

Az Azúr Vendéglő adott helyszínt a Magyar Vöröskereszt Somogy megyei szervezete által szervezett érzékenyítő programnak, amely a „Vöröskereszt a nőkért Somogyban” elnevezésű. három éves komplex pályázatát népszerűsítette. A köznapi életben a vöröskereszthez főként a véradási, karitatív tevékenységet kötjük, azonban a szervezet az alapfeladatok ellátásán túl számos munkaerő piaci feladatot is felvállal.

Boldizsár Szilvia megnyitó beszédét követően Szabó Sándor, Csurgó város alpolgármestere köszöntötte a jelenlevőket, majd Gyarmati László szakmai vezető mutatta be a projektet. Az EFOP pályázat célja a Somogy megyében élő nők munkaerő-piaci integrációjának elősegítése komplex és egyénre szabott munkaerő-piaci szolgáltatásokkal, programokkal. Egy olyan térségi munkaerő-piaci állapot kialakítása, amely a helyi megoldásokra és együttműködésekre alapozva megkönnyíti az atipikus munkavállalást valamint a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű nők munkaerő-piacra való gyorsabb visszatérését. Az érzékenyítő rendezvényen Gyarmati László szakmai vezető bemutatta a projektet, majd ezt követően színes előadásokat hallhattak a munka és család összeegyeztetéséről, valamint a Családbarát munkahely működéséről.

Elsőként Faragóné Horváth Andrea a somogyudvarhelyi Kuckó Alapítvány ügyvezető igazgatója mondta el véleményét, mely szerint a család és a karrier nem zárja ki egymást. Vállalkozásának felépítésének kezdetén tervei között a legfontosabb szempont volt a rugalmasság, a családok valós életéhez való alkalmazkodás, másrészt a gyerekek, köztük a saját gyerekeinek a felkésztése az élet kihívásaira. Hozzátette, egy vállalkozás felépítése egy nő számára, még mindig nagyon sok akadályba ütközik, a megfelelő támogató családi háttér elengedhetetlen a sikeres munkához.

A Városi Szociális Intézmény mindennapjait az intézményvezető, Zabundia Szilvia mutatta be. Az intézmény élete jogosan került a témák közé, hiszen 2014-ben a Családbarát munkahely, majd 2018-ban a Fogyatékos barát munkahely címet is elnyerte. Az utolsó előadó, Vassné Huszics Bernadett a Napsugár Szociális Intézmény vezetője saját élettörténetének bemutatása során kiemelte a biztos családi háttér fontosságát, megköszönve szűkebb családja segítését a mindennapi munkája során. A jelenlevők megható pillanatokat élhettek át vele. A rendezvény a résztvevők számára sok új információval szolgált, megismerve egy olyan területet, ahol még nagyon sok a tennivaló.

BV

Megjelent: 1169 alkalommal

Események

Nincsenek események

Eseménynaptár

Előző hónap Április 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 14 1 2 3 4 5 6 7
week 15 8 9 10 11 12 13 14
week 16 15 16 17 18 19 20 21
week 17 22 23 24 25 26 27 28
week 18 29 30

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C