Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /home/csurgo/web/csurgo.hu/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 264
2019. október 31., csütörtök 10:43

Alakuló ülést tartott Csurgó új képviselő-testülete Kiemelt

Október 30-án 17.00 órai kezdettel tartotta meg alakuló ülését Csurgó Város Önkormányzatának új képviselő-testület. Négy bizottságot hoztak létre, és egy gazdasági program kidolgozásáról is döntöttek.

Az alakuló ülésen elsőként Füstös János polgármester köszöntötte a jelenlévőket, melyet követően Keszericze Jenő Attila, a helyi választási bizottság elnöke ismertette a 2019. évi önkormányzati választás végeredményét. Ezt követően a képviselő-testületi tagok, valamint a polgármester eskütételére került sor. A soron következő napirendi pontban Füstös János polgármester a ciklusprogramra vonatkozó elképzeléseiről elmondta: egy gazdasági program kidolgozása fog megtörténni hat hónapon belül. Három olyan nagy irány van az elkövetkezendő időszakban, amit mindenféleképpen szeretnénk végigvinni. Ezek a gazdaságfejlesztés, a munkahelyteremtés, valamint a szociális terület, amely a választási kampány során is többször előjött, és amit az elkövetkezendő időszakban mindenféleképpen kiemelten szeretnénk kezelni. A sport és a turizmus területén önkormányzati részről már nagyon sok mindent megtettünk. Megtettük azokat a lépéseket, amelyek jó alapot adnak arra, hogy Csurgó városa és a térsége a turisztikai térképre felkerüljön. Várhatóan a következő évben a város nagy sport és turisztikai beruházása befejeződik, így ezt követően a szociális ágazatra szeretnénk fókuszálni. Egy bentlakásos idősek otthonát szeretnénk ebben a ciklusban építeni, és ehhez kapcsolódóan kezdjük majd el a munkálatokat. Fontosnak tartom még, hogy a meglévő, megkezdett és elnyert pályázatainkat befejezzük. Továbbra is igyekezni fogunk jó együttműködést folytatni a helyi közösségekkel, civil szervezetekkel, valamint a határon átnyúlóan elsősorban a horvátországi településekkel igyekszünk még inkább erősíteni a kapcsolatot. Szeptember hónapban egy újabb testvérvárossal (Đurđevac) gazdagodtunk. Tehát még intenzívebb együttműködést szeretnénk kulturális, turisztikai téren, rendezvényeken való megjelenés területén, illetve a következő fokozat a gazdaság fejlesztése lesz, mely azt gondolom egy kicsit távolabbi jövő, de mindenféleképpen keressünk ennek a formáját. Ugyanakkor nagyon fontosnak tartom a továbbiakban is az intézményrendszereink folyamatos működtetését, lehetőség szerinti fejlesztését, valamint a város infrastrukturális fejlesztését.

A korábbiakhoz hasonlóan ismét négy bizottságot hoztak létre. Az Ügyrendi Bizottság - amely az SZMSZ szerint 3 tagú, melyből 3 fő képviselő - elnöke Kozmáné Dr. Radák Edina lett, alelnöke Vörös Mátyás képviselő, tagja Szecsődi Istvánné képviselő.

A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság - amely az SZMSZ szerint 5 tagú, melyből 3 fő képviselő, 2 fő külsős tag - elnöke Vörös Mátyás lett, alelnöke Kozmáné Dr. Radák Edina képviselő, tagja Vargáné Hegedüs Magdolna képviselő; külsős tagjai: Fekete Istvánt és Rádics László.

A Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság - amely az SZMSZ szerint 5 tagú, melyből 3 fő képviselő, 2 fő külsős tag – elnöke Szecsődi Istvánné lett, alelnöke Vargáné Hegedüs Magdolna képviselő, tagja Ilia Csaba képviselő; külsős tagjai: Szalai Józsefné és Kazinczy Enikő.

A Oktatási, Kulturális és Turisztikai Bizottság - amely az SZMSZ szerint 5 tagú, melyből 3 fő képviselő, 2 fő külsős tag – elnöke Vargáné Hegedüs Magdolna, alelnöke Szecsődi Istvánné képviselő, tagja Ilia Csaba képviselő; külsős tagjai: Simon Mihály és Márton-Szűcs Brigitta.

A bizottságok külsős tagjainak eskütételét az alpolgármesterek megválasztása követett. A titkos szavazás azonban nem volt eredményes, így az alakuló ülésen nem választottak alpolgármestereket.

Ezt követően a polgármester tiszteletdíjáról, valamint költségtérítésének megállapításáról döntöttek.

Végül a képviselők megszavazták, hogy hat hónapon belül ki kell dolgozni a következő 5 év városfejlesztési, gazdasági programját.

 

Az alakuló ülés dokumentumai az alábbi linkre kattintva érhető el:

Megjelent: 751 alkalommal Utoljára frissítve: 2019. október 31., csütörtök 10:53

Események

Sze jan. 22 @ 4:00PM -
Magyar Kultúra Napja

Eseménynaptár

Előző hónap Február 2020 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 5 1 2
week 6 3 4 5 6 7 8 9
week 7 10 11 12 13 14 15 16
week 8 17 18 19 20 21 22 23
week 9 24 25 26 27 28 29

Időjárás


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/csurgo/web/csurgo.hu/public_html/modules/mod_weather_gk4/helper.php on line 394

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/csurgo/web/csurgo.hu/public_html/modules/mod_weather_gk4/helper.php on line 395
Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C