2020. április 24., péntek 18:27

Koronavírus előszűrési pont létesült a Csurgó Kistérségi Járóbeteg-szakellátó Központnál Kiemelt

Koronavírus előszűrő sátrat állítottak fel április 24-én a Csurgó Kistérségi Járóbeteg-szakellátó Központ sürgősségi ügyeletének bejáratánál. A Megyei Védelmi Bizottság bevonásával létrejött előszűrési pont egyelőre az ügyeletre érkezőket érinti. Az intézmény tájékoztatásában kiemelte: Csengetést követően, az ügyeletre érkező összes beteget kérdőív alapján kikérdezik, és hőmérséklet ellenőrzés történik. Az épületbe a csak nem koronavírus gyanús betegeket engedik tovább. A néhány percet igénybe vevő intézkedés mindannyiunk érdekét szolgálja.

- Nekünk a háziorvosi ügyelet ellátásánál volt ez fontos előszűrő sátorként. A betegek, akik főleg az ügyeletre jönnek, úgy mehetnek be, hogyha becsengetésüket követően megtörténik az előszűrésük ebben a sátorban. Tehát kikérdezik őket, hogy voltak-e az utóbbi 14 napban külföldön, ahol vírusfertőzött terület volt, vagy nem volt-e a környezetükben igazolt, vagy gyanús vírusfertőződött ember. A felvett információk alapján osztályozzák őket aszerint, hogy gyanúsak, vagy nem gyanúsak koronavírus fertőzésre. Azok mehetnek be az ügyelet helyiségeibe, akik nem gyanúsak. Ugyanis, hogyha beengedünk egy koronavírus gyanús beteget, akkor utána záró fertőtlenítést kell ott csinálni, és addig leáll az ügyeletnek a működése – hangsúlyozta Dr. Orbán Csaba a Csurgó Kistérségi Járóbeteg-Szakellátó Központ ügyvezető igazgatója.

20200424 111013

Az egészségügyi központ vezetője továbbá elmondta: az intézkedés egyelőre nagyrészt az ügyeletre korlátozódik, mert a szakrendelések esetében jelenleg csak korlátozott számban fogadnak betegeket. A tervezett vizsgálatok elhalasztásra kerültek, és csak azokat a betegeket fogadják szakrendelésre, akiknek a vizsgálatának az elmaradása maradandó egészségkárosodással járhat. Ezen betegek előszűrése eddig az előtérben történt meg. - Úgy látom, hogy egyre több beteg jön a szakrendelésre is, ezért a későbbiek során az előszűrés korlátozódását fokozatosan fogjuk lazítani, és az ő előszűrésüket is ebben a sátorban fogjuk megcsinálni, és ők is az ügyelet felől fognak tudni majd bejönni – összegezte Dr. Orbán Csaba.

Füstös János Csurgó Város polgármestere elmondta: A Csurgó Kistérségi Járóbeteg-szakellátó Központ az egész járás járóbeteg-szakellátását látja el, illetve az ügyeleti feladatokat is, az alapellátáson túl. Az elmúlt héten, napokban a szakrendelések is újraindultak, ugyanakkor az ügyelet szükségét látta egy a járványügyi előírásoknak megfelelő előszűrési pont létrehozásának.

A Megyei Védelmi Bizottság a honvédség bevonásával biztosított egy előszűrő sátrat, amely belsejének a cseréje heti rendszerességgel biztosítva lesz. Mindez nagyon fontos, hiszen az intézményünkbe nem csak Csurgóról, hanem az egész járásból jönnek betegek. Ezáltal biztosítva lesz egyrészt az egészségügyi, és járványügyi szabályok betartása, másrészt pedig az egészségügyi dolgozók biztonsága is – tette hozzá Füstös János.

Megjelent: 4214 alkalommal Utoljára frissítve: 2020. április 24., péntek 19:00

Események

Nincsenek események

Eseménynaptár

Előző hónap Július 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 27 1 2 3 4 5 6 7
week 28 8 9 10 11 12 13 14
week 29 15 16 17 18 19 20 21
week 30 22 23 24 25 26 27 28
week 31 29 30 31

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C