Elemek szűrése dátum szerint: szeptember 2024

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
önkormányzati tulajdonú lakások szociális alapon történő bérbeadására


Csurgó Város Önkormányzata az önkormányzati lakások bérletéről és lakbérekről szóló 16/2023. (X.30.) önkormányzati rendelet alapján az alábbi társasházi lakásokat – ellenkező tartalmú döntésig – szociális alapon adja bérbe:

Ingatlan címe; m2; Szoba száma; Helyiségek; Komfort fokozat; Fűtés; Lakbér szociális alapon
1. lakás Csurgó, Csokonai utca 3. II. emelet 1. 1. lakás; 50; 2, konyha+előszoba, fürdőszoba, kamra; Komfortos; Fa tüzelés (Kályha); 22.750 Ft/hó
2. lakás Csurgó, Petőfi tér 6. I. emelet 3.;
44; 1,5; konyha+előszoba, fürdő; Komfortos; Fa tüzelés (Kályha); 20.020 Ft/hó
3. lakás Csurgó, József Attila utca 1. fsz. 1.; 40; 1; konyha, előszoba, Fürdőszoba, kamra; Komfortos; Fa tüzelés (Kályha); 18.200 Ft/hó

A pályázat jellege: nyílt pályázati eljárás.
Több pályázó esetén Csurgó Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottsága dönt a 16/2023. (X.30.) önkormányzati rendelet alapján.

A bérbeadás időtartama:
1. lakás: a szerződés megkötésétől számított legfeljebb 1 év határozott időtartam, amely szerződésszerű teljesítés esetén, a bérlő írásos kérelmére, pályázati eljárás nélkül legfeljebb újabb öt évre meghosszabbítható.
2. lakás: a szerződés megkötésétől számított legfeljebb 1 év határozott időtartam, amely szerződésszerű teljesítés esetén, a bérlő írásos kérelmére, pályázati eljárás nélkül legfeljebb újabb öt évre meghosszabbítható.
3. lakás: a szerződés megkötésétől számított legfeljebb 1 év határozott időtartam, amely szerződésszerű teljesítés esetén, a bérlő írásos kérelmére, pályázati eljárás nélkül legfeljebb újabb öt évre meghosszabbítható.

A pályázaton való részvétel feltételei:
Pályázatot az a természetes személy vagy család nyújthat be, aki nyilvántartott lakásigénylési kérelemmel rendelkezik.
1. Szociális bérlakásra szociális helyzet alapján önkormányzati bérlakásra irányuló lakásigénylési kérelmet kell benyújtani;
2. Szociális helyzete alapján önkormányzati bérlakásra irányuló lakásigénylési kérelmének nyilvántartásba vételére azon lakhatását vagyoni körülményei miatt más módon megoldani nem képes nagykorú személy jogosult, aki szociálisan rászorulónak minősül.
3. Szociálisan rászoruló az a személy, aki – a vele együtt költözőkre tekintettel is – az alábbi feltételeknek együttesen megfelel:
a) egy főre jutó havi nettó jövedelme – a rendeletben meghatározott jövedelem számítási időszak alapján – nem haladja meg
aa) egyszemélyes háztartás, vagy gyermekét egyedül nevelő személy esetén a szociális vetítési alap összegének 500%-át,
bb) többszemélyes háztartás esetén a szociális vetítési alap összegének 450%-át,
b) tulajdonában nincs az ország területén olyan beköltözhető lakóingatlan, melyben 1/1 vagy legalább ½ részbeni tulajdoni hányaddal rendelkezik és 3 éve visszamenőleg nem is volt.

A lakások megtekintésének ideje: előzetes egyeztetés alapján.
A helyiség megtekinthetőségét a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal Beruházási és Műszaki Irodájának kollegájával szükséges egyeztetni a 06-82/471-388/114 elérhetőségen.

A pályázat benyújtásának módját, helye, határideje:
- A pályázati eljárásban csak olyan pályázó vehet részt, aki a pályázati kiírásban foglalt feltételeket írásbeli nyilatkozatával önmagára kötelezően elfogadja.
- Pályázati ajánlatot írásban kell benyújtani a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatalhoz (8840 Csurgó, Széchenyi tér 2., Lakatos Dóra részére) olyan módon, hogy a fenti címre legkésőbb 2024.09.20. napján 16.00 óráig megérkezzen.
- A borítékra kérjük ráírni a címzett nevét, továbbá „Lakásbérlet pályázat” és a megpályázott ingatlan pontos címét.

A pályázat dokumentumai:
- pályázati nyomtatvány (honlapról letölthető, vagy a Hivatalban átvehető)
- pályázó és a vele együtt költöző személyek a pályázat benyújtását megelőző hónapra vonatkozó jövedelemigazolása

A pályázat akkor érvényes, ha a pályázati nyomtatvány hiánytalanul kitöltésre került, a pályázó a pályázati feltételeket elfogadta és a szükséges igazolások is csatolásra kerültek a megadott határidőig.

A pályázat elbírálásának módja:
A pályázatokat a rendelet szabályainak betartásával a Bizottsága bírálja el és szociális bérlakás elnyerésére pályázók közül kijelöli a bérlő személyét.

A pályázat elbírálásának fő szempontja, a pályázó és családja (együttköltözők):
a) lakhatási körülményei,
b) jövedelmi viszonyai,
c) vagyoni viszonyai,
d) egészségügyi állapot,
e) gyermekek száma, különösen kiskorúak,
f) együtt lakók száma,
g) csurgói állandó vagy ideiglenes lakcím létesítésének időpontja,
h) Csurgó közigazgatási területén munkaviszony létesítésének időpontja,
i) az első lakásigénylési kérelem nyilvántartásba vételének időpontja,
j) korábban benyújtott pályázatok eredménye,
k) család összetétele ( csonka, vagy teljes család).

Egyéb pályázati információk:
A lakbér megfizetésének módja: A lakbért a bérbeadó számlája alapján az abban meghatározott határidőig havonta kell fizetni. Kivéve az első havi lakbért, amit a bérleti szerződés aláírásával egyidejűleg kell megfizetni.
A lakbér emelésének módja: Az önkormányzat egyoldalú döntése alapján a lakbér a vonatkozó rendelet módosításával módosulhat, amely az érvényben lévő szerződésekre is vonatkozik.
A bérleti díjon felül a bérlőt terhelő költségek: a bérlemény üzemeltetési és fenntartási költségei, a közüzemi díjak (villamos energia, fűtés, víz, szennyvíz,) hulladékszállítási díj, közös költség.

A döntéshozó a pályázati eljárás eredménytelenné nyilvánításának jogát fenntartja!
Részletes felvilágosítás kérhető: Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal (8840 Csurgó, Széchenyi tér 2.), ügyintéző: Lakatos Dóra, telefon: 06-82/471-388/114, mobil: 06-20/ 339-9261

Kategória: Hírek
2024. szeptember 04., szerda 05:08

Festetics Ösztöndíj 2024

FESTETICS ÖSZTÖNDÍJ

Csurgó Város Önkormányzat Képviselő-testülete a felsőfokú tanulmányaikat végző csurgói hallgatók számára megalapította a „Festetics Ösztöndíjat” a nagy iskolai mecénás, gróf Festetics György emlékére. A Képviselő-testület a „Festetics Ösztöndíj” működését az alábbiakban határozza meg.

1. Az ösztöndíj célja:

Főiskolai és egyetemi tanulmányaikat folytató, tehetséges, kiemelkedő előmenetelű hallgatók munkájának elismerése.

2. A pályázaton való részvétel:

Főiskolai, egyetemi tanulmányaikat folytató csurgói lakóhellyel rendelkező hallgatók pályázhatnak.

Feltételek:
a) kettő előző félévi tanulmányi átlageredménye minimum: 4

b) valamely területen elért eredményes Tudományos Diákköri tevékenység és / vagy kiemelkedő publikációs, előadói, alkotói és sport tevékenység, külföldi egyetem ösztöndíja, Csurgó város hírnevét öregbítő tevékenység

c) szociálisan rászoruló hallgató

A fent szerepelt feltételek közül legalább kettőnek teljesülnie kell a pályázat benyújtásához​​​
3. A pályázat benyújtása és elbírálása:

A pályázatokat Csurgó Város Polgármesterének kell benyújtani, a pályázatok döntésre való előkészítését az Oktatási, Kulturális és Turisztikai Bizottság végzi. A pályázatok elbírálásáról a Képviselő-testület dönt.

4. Az ösztöndíj mértéke, hatálya és átadása:

Két hallgató részesülhet ösztöndíjban. Az ösztöndíj mértéke 100.000 Ft/fő. Az ösztöndíj egy évre szól. Az ösztöndíjat a város polgármestere az előzetes tervek alapján 2024. szeptemberében, ünnepélyes keretek között, emléklappal együtt adja át.
A pályázat benyújtásának határideje: 2024.szeptember 10. 12.00 óra

A pályázati adatlap beszerezhető a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatalban, illetőleg letölthető a www.csurgo.hu honlapról.

Kategória: Hírek

Események

P szept. 20 @ 5:00PM - 06:30PM
Könyvbemutató
Cs szept. 26 @ 5:00PM - 06:00PM
35 éves város Csurgó

Eseménynaptár

Előző hónap Szeptember 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 35 1
week 36 2 3 4 5 6 7 8
week 37 9 10 11 12 13 14 15
week 38 16 17 18 19 20 21 22
week 39 23 24 25 26 27 28 29
week 40 30

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C