2018. szeptember 22., szombat 11:07

Nagy érdeklődés volt az idei Helyi Termékek Őszi Fesztiváljára! Kiemelt

Idén ősszel, szeptember 22-én került megrendezésre a Helyi Termékek Őszi Fesztiválja Csurgón a Csokonai Közösségi Házban!

A hagyományokhoz híven a szervezők idén is kiemelt hangsúlyt fordítottak a rendezvény mezőgazdasági jellegére, így számos helyi termelő termékeivel találkozhattak az érdeklődők. Ugyanakkor az idei évben számos újdonsággal is találkozhattak a résztvevők.

Márton-Szűcs Brigitta, kulturális szervező az eseményt megelőzően elmondta:

Az előző évek hagyományaihoz ragaszkodva, hasonló programkínálattal állítottuk össze a rendezvényt. Az idei évben a helyi termékek és az egészségügyi vonal került előtérbe pluszba az előző évekhez képest, hiszen a helyi termékeket bevontuk termelői piac formájában, illetve a főzőversenybe is. Az egészségügyi programokat pedig előadásokkal és szűrésekkel színesítettük.

A fesztivál megnyitóján Füstös János polgármester elmondta:

1996 óta kerül megrendezésre az a programunk, ami mezőgazdasági kiállítás, agrár expo, őszi fesztivál. Én azt gondolom, hogy nem is a név a lényeg, hanem az, hogy évről évre összejövünk és itt a helyi csurgói és térségi termelők eljönnek és bemutatják a helyi termékeket. Habár az időjárás egy kicsit megtréfált bennünket, én azt gondolom, hogy ez így van rendjén, hiszen ez egy őszi nap. Azt mondták a mezőgazdasági termelők, hogy ha jó idő lesz, akkor nem biztos, hogy eltudnak jönni, mert akkor kint kell dolgozniuk. Most kevésbé van jó idő, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy jó hangulatban teljen a mai nap.
Én köszönöm szépen mindenkinek aki eljött ide, külön köszönöm a kiállítóknak, a főzőcsapatok tagjainak, akik évről évre számot adnak a tudásukról. Mint a zsűri tagja, engedjék meg, hogy minden egyes főzőcsapatnak külön gratuláljak. Valóban nem volt könnyű dolga a zsűrinek, ebben az évben rekordszámú, 10 főzőcsapat vett részt ezen a főzőversenyen. Fontos elmondani, hogy évről évre, akár az Őszi Fesztiválon, akár a Csuszafesztiválon, jó látni azokat a baráti közösségeket, azokat az intézményi, civil  szervezetek baráti társaságaik képviselőit, akik számot adnak a főző tudásukról. Itt nem is a rangsor a lényeges, persze mindenki a győzelemre hajt, de én azt tudom mondani, hogy mindenki nyert, aki részt vett ezen a versenyen és gratulálok mindenkinek! - összegezte Csurgó város polgármestere.

A rendezvény a rossz idő ellenére is egésznapos kikapcsolódást nyújtott az érdeklődőknek.
A 9.00 órakor kezdődőtt főzőverseny különlegességeként idén először, helyi termékek
bevonásával készültek a finomabbnál finomabb ételek. Napközben olyan változatos
programokkal találkozhattak a résztvevők, mint a Barcsi Vénusz Mazsorett Csoport előadása,
Fehérvári József Zenei Egyesület Fúvószenekar bemutatója, vagy a szüreti felvonulás
ami szintén remek hangulatot teremtett.

A kicsik számára többek között a kisállat kiállítás, a kézműves foglalkozás, a népmesemondó
verseny, a csillámtetoválás és a Manótorna jelentett önfeledt szórakozást. Az est folyamán Decsi Richárd és Decsi Csaba, a Don Jovi zenekar, valamint a 21.00 órakor kezdődött LORD zenekar töltötte meg a Csokonai Közösségi Ház mindkét szintjét.

SZB

Megjelent: 1257 alkalommal

Eseménynaptár

Előző hónap Március 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 9 1 2 3
week 10 4 5 6 7 8 9 10
week 11 11 12 13 14 15 16 17
week 12 18 19 20 21 22 23 24
week 13 25 26 27 28 29 30 31

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C