Elemek szűrése dátum szerint: szeptember 2018
2018. szeptember 29., szombat 07:43

Hirdetmény - áramszünet

Hirdetmény

Az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. tájékoztatása alapján hálózat korszerűsítési munkálatok miatt az alábbi fogyasztási helyeken lesz

áramszünet

2018. 10.04. -én 08:00 órától várhatóan 14:30 óráig.

Csurgó

Ady Endre utca teljes területén,
József Attila utca páros oldal 2-8 -ig, páratlan oldal 1-13 -ig

Széchenyi tér 9.

A szolgáltatás átmeneti szüneteltetése miatt megértését kérjük!

Csurgó, 2018.09.28.

Tóth Sándor sk.
irodavezető

Kategória: Hírek
2018. szeptember 28., péntek 11:33

Megújult a városi szociális intézmény Csurgón

Megújult a városi szociális intézmény épülete Csurgón. Az ingatlan szeptember 28-i átadásán az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára azt hangoztatta, hogy fontos tanulni az idősektől, fontos gondoskodni róluk.

Fülöp Attila azt mondta: a magyar társadalom akkor cselekszik jól, ha tagjai ragaszkodnak ahhoz a természetes kötődéshez, üzenethez, hogy az idősek tanácsára, bölcsességére szükségük van, gondoskodni róluk pedig elemi kötelesség.

DSC 1466

Minden gyermeknek kötelezettsége a szüleit, nagyszüleit támogatni, minden közösségnek kötelezettsége erejéhez mérten segíteni a rászorulókat - mondta, hozzátéve: a kormány ezért is támogatta a csurgói intézmény rekonstrukcióját, országosan pedig 61 milliárd forintot fordít mintegy 92 ezer idős ember nappali és bentlakásos
ellátásának javítására.

Az államtitkár megjegyezte, az építkezések, felújítások nemcsak arról szólnak, hogy szebb, vagy jobb lett valami, hanem egy olyan közösségről is, amely élni akar, hisz a jövőben.

Szászfalvi László (KDNP), a térség országgyűlési képviselője azt közölte: a világ legnagyobb erőforrása, a szeretet vezetett sokakat arra, hogy együttműködjenek a szociális intézmény régóta áhított megújításában.

Tardi Tamás Ákos (Fidesz-KDNP), a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke hangoztatta: az intézményi dolgozók jövőbeni minőségi munkavégzésének elengedhetetlen feltétele a minőségi munkakörülmények megteremtése.

Füstös János (Fidesz-KDNP), Csurgó polgármestere beszámolt arról, hogy idősek nappali ellátását, házi segítségnyújtását, szociális étkeztetést és egy másik helyszínen gyermekek bölcsődei ellátását is biztosító intézmény 123 éves épülete teljes energetikai korszerűsítésen esett át, kicserélték a tetejét, a víz-, gáz-, fűtés- és villanyvezetékeit. A 80 millió forint pályázati forrásból megvalósuló beruházás keretében bútorokat, műszaki cikkeket, a házi segítségnyújtásban használatos eszközöket, továbbá személyautót és egyebek mellett kerékpárokat is vásároltak. A polgármester kitért rá, hogy Csurgó számos kulturális, oktatási és sportcélú beruházása mellett komoly lakossági igény volt a szociális intézmény felújítására is.

MTI

Kategória: Hírek

2018. szeptember 27-én családi napot rendezett a Csurgói Napsugár Szociális Intézmény ellátottjai és családtagjai részére.

Sport nap volt a javából, hiszen volt csoport, amelyik kerékpáron és volt, amelyik gyalog vágott neki, hogy leérjen a Zis- tóra.

Az érkezőket már finom illatok várták, hisz a bográcsban már rotyogott a babgulyás és a kemence is be volt fűtve a langallónak.

Még a délelőtt folyamán sportvetélkedőt rendeztünk, melyen a kicsik és nagyok egyaránt részt vettek.

Az ebédet városunk polgármestere, Füstös János úr is megtisztelte. A finom falatok után felköszöntöttük szeptemberi ünnepeltjeinket is. A torta és a finom kalács elfogyasztása után sétáltunk egyet a tó körül, majd mindenki hazaindult.

Kategória: Hírek

Idén ősszel, szeptember 22-én került megrendezésre a Helyi Termékek Őszi Fesztiválja Csurgón a Csokonai Közösségi Házban!

A hagyományokhoz híven a szervezők idén is kiemelt hangsúlyt fordítottak a rendezvény mezőgazdasági jellegére, így számos helyi termelő termékeivel találkozhattak az érdeklődők. Ugyanakkor az idei évben számos újdonsággal is találkozhattak a résztvevők.

Márton-Szűcs Brigitta, kulturális szervező az eseményt megelőzően elmondta:

Az előző évek hagyományaihoz ragaszkodva, hasonló programkínálattal állítottuk össze a rendezvényt. Az idei évben a helyi termékek és az egészségügyi vonal került előtérbe pluszba az előző évekhez képest, hiszen a helyi termékeket bevontuk termelői piac formájában, illetve a főzőversenybe is. Az egészségügyi programokat pedig előadásokkal és szűrésekkel színesítettük.

A fesztivál megnyitóján Füstös János polgármester elmondta:

1996 óta kerül megrendezésre az a programunk, ami mezőgazdasági kiállítás, agrár expo, őszi fesztivál. Én azt gondolom, hogy nem is a név a lényeg, hanem az, hogy évről évre összejövünk és itt a helyi csurgói és térségi termelők eljönnek és bemutatják a helyi termékeket. Habár az időjárás egy kicsit megtréfált bennünket, én azt gondolom, hogy ez így van rendjén, hiszen ez egy őszi nap. Azt mondták a mezőgazdasági termelők, hogy ha jó idő lesz, akkor nem biztos, hogy eltudnak jönni, mert akkor kint kell dolgozniuk. Most kevésbé van jó idő, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy jó hangulatban teljen a mai nap.
Én köszönöm szépen mindenkinek aki eljött ide, külön köszönöm a kiállítóknak, a főzőcsapatok tagjainak, akik évről évre számot adnak a tudásukról. Mint a zsűri tagja, engedjék meg, hogy minden egyes főzőcsapatnak külön gratuláljak. Valóban nem volt könnyű dolga a zsűrinek, ebben az évben rekordszámú, 10 főzőcsapat vett részt ezen a főzőversenyen. Fontos elmondani, hogy évről évre, akár az Őszi Fesztiválon, akár a Csuszafesztiválon, jó látni azokat a baráti közösségeket, azokat az intézményi, civil  szervezetek baráti társaságaik képviselőit, akik számot adnak a főző tudásukról. Itt nem is a rangsor a lényeges, persze mindenki a győzelemre hajt, de én azt tudom mondani, hogy mindenki nyert, aki részt vett ezen a versenyen és gratulálok mindenkinek! - összegezte Csurgó város polgármestere.

A rendezvény a rossz idő ellenére is egésznapos kikapcsolódást nyújtott az érdeklődőknek.
A 9.00 órakor kezdődőtt főzőverseny különlegességeként idén először, helyi termékek
bevonásával készültek a finomabbnál finomabb ételek. Napközben olyan változatos
programokkal találkozhattak a résztvevők, mint a Barcsi Vénusz Mazsorett Csoport előadása,
Fehérvári József Zenei Egyesület Fúvószenekar bemutatója, vagy a szüreti felvonulás
ami szintén remek hangulatot teremtett.

A kicsik számára többek között a kisállat kiállítás, a kézműves foglalkozás, a népmesemondó
verseny, a csillámtetoválás és a Manótorna jelentett önfeledt szórakozást. Az est folyamán Decsi Richárd és Decsi Csaba, a Don Jovi zenekar, valamint a 21.00 órakor kezdődött LORD zenekar töltötte meg a Csokonai Közösségi Ház mindkét szintjét.

SZB

Kategória: Hírek

Idén ősszel, szeptember 22-én kerül megrendezésre a Helyi Termékek Őszi Fesztiválja Csurgón a Csokonai Közösségi Házban!

Márton-Szűcs Brigitta, kulturális szervező mesélt a rendezvény összetételéről:

,,Az előző évek hagyományaihoz ragaszkodva, hasonló programkínálattal állítottuk össze a rendezvényt. Az idei évben a helyi termékek és az egészségügyi vonal került előtérbe pluszba az előző évekhez képest, hiszen a helyi termékeket bevontuk termelői piac formájában, illetve a főzőversenybe is. Az egészségügyi programokat pedig előadásokkal és szűrésekkel színesítettük."

HTOF front

A szervezők olyan változatos programokkal készülnek, mint a Barcsi Vénusz Mazsorett Csoport előadása, Fehérvári József Zenei Egyesület Fúvószenekar bemutatója, vagy a szüreti felvonulás ami szintén remek hangulatot fog teremteni. A 9.00 órakor kezdődő főzőverseny szintén különleges lesz, hiszen idén először, helyi termékek bevonásával készülnek a finomabbnál finomabb ételek.

A kicsik számára többek között a kisállat kiállítás, a kézműves foglalkozás, a népmesemondó verseny, a csillámtetoválás és a Manótorna jelenti majd a szórakozást.

Az est folyamán pedig fellép Decsi Richárd és Decsi Csaba, a Don Jovi zenekar, 21.00 órakor pedig LORD zenekar gondoskodik a jó hangulatról.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A rendezvény hivatalos Facebook eseménye itt található!

 

Kategória: Hírek

Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal Beruházási és Műszak Irodája értesíti Csurgó város lakosságát, hogy a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. a házhoz menő, elkülönítetten gyűjtött hulladékok gyűjtése megváltozott.

2018. október 1 napjától ugyanazon a napon viszik a papír és műanyag hulladékot (kék és sárga zsákok) 2 hetente, csütörtökönként.

A szállítási naptár megtekinthető a szolgáltató honlapján, Csurgó város honlapján, jelen hirdetményünk mellékleteként, valamint nyomtatott formában átvehető a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal ( Csurgó, Széchenyi tér 2.) portáján.

Üdvözlettel:

Tóth Sándor sk.
irodavezető

20180919144810500 page 001

Kategória: Hírek

Eseménynaptár

Előző hónap Március 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 9 1 2 3
week 10 4 5 6 7 8 9 10
week 11 11 12 13 14 15 16 17
week 12 18 19 20 21 22 23 24
week 13 25 26 27 28 29 30 31

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C