Elemek szűrése dátum szerint: december 2020
2020. december 23., szerda 19:06

Adománycsomagokkal segítik a rászorulókat

A Csurgói Napsugár Egyesület, a Magyar Vöröskereszt csurgói szervezete és Csurgó Város Önkormányzata az ünnepek idején is közös összefogással próbálják segíteni a rászorulókat. A három szervezet korában már, a koronavírus járvány első szakaszában vállalkozók, magánszemélyek adományaival kiegészítve nagy mennyiségű adománycsomagot tudott kiosztani. Az összegyűlt, elsősorban élelmiszercsomagot tartalmazó adományokkal akkor közel 400 családnak tudtak segítséget nyújtani.

- Az év végéhez közeledve, nagyon sokunk fejében megfordult, hogy hogyan is lehetne az év végén is adományokat adni. Szerettünk volna rendezvényeket tartani. Minden szervezet, intézmények, és az önkormányzat is szeretett volna rendezvényeket tartani, hiszen minden évben nagyon jó érzés volt olyan karácsonyi családi rendezvényekkel zárni az évet, mint amilyen a Mindenki Karácsonya is. Ezeken a rendezvényeken rendszerint nagyon sok örömöt kapunk, és valóban közösségek jönnek össze. Az idei évben ezek azonban sajnos mind-mind elmaradtak – mondta Vassné Huszics Bernadett alpolgármester, intézményvezető.

Az intézményvezető asszony kiemelte: a koronavírus járvány számos jogszabályi változást eredményezett, mely a rendezvények tartásán túl, az adományok gyűjtésére, és szétosztására is kiterjedt. A vírus időközben elérte a segítő szakmákban dolgozókat is, így a korábbi évektől eltérően számos új kihívással kellett szembenézni a szervezőknek.

- Hála Istennek minden nehézség ellenére mégis sikerült a Csurgói Napsugár Egyesület, a Magyar Vöröskereszt csurgói szervezete és Csurgó Város Önkormányzata korábbi kezdeményezését folytatni, így ismét adománycsomagokat fogunk tudni kiosztani. A csomagok osztása folyamatosan zajlik, és várhatóan a két ünnep között minden csomag kiosztása megtörténik. Az idő szűke miatt, a szakemberek kiesése, betegsége miatt ebben az akcióban körülbelül 120-130 családnak fogunk tudni eljuttatni különböző összeállításban adománycsomagot. Lesznek olyan csomagok, melyekbe élelmiszerek, és lesznek olyan csomagok, melyekbe tisztasági szerek kerülnek. Megpróbáljuk a leginkább rászoruló családokat elérni. Tudom, hogy sokkal több csomag kiosztására is szükség lehetne. Ugyanakkor kérem a lakosság türelmét, és megértését.

Vassné Huszics Bernadett elmondta: óriási segítséget jelentene az önkormányzatnak, és a civil szervezeteknek is, ha a lakosság is jelezné, ha a környezetükben, szomszédságukban, ismeretségükben tudnak olyan személyről, aki korábban még semmilyen adományban nem részesült - így a szervezetek nem tudnak róla -, azonban mégis szüksége lehet segítségre.

A szervezők azt kérik, ha ilyen személyekről tudnak, jelezzék az alábbi elérhetőségeken:

0620/ 265-4818
0620/538-7065
Vassné Huszics Bernadett
Napsugár Szociális Intézmény

Kategória: Hírek
2020. december 23., szerda 12:25

Szívből adj!

„Igen, adni kell, adni, mindent odaadni. Munkát, erőt, életet. Pénzt, ruhát és kenyeret. Könnyet, mosolyt, simogatást. Jó szándékot, jó akarást, imádságot, egészséget. Melegséget, élő hitet. Odaadni akárkinek, a legelső nincstelennek, a náladnál szegényebbnek. Szeretettel adni és érte semmit sem kívánni. Így kell élni.”

Mezei Mária


A Csurgó Járási Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat alapfeladata a rászoruló családok, egyének segítése. Bár egész évben különös figyelmet szentelnek az adományozásra, kétségkívül a december hónap az, amikor ezt embertársaik segítségével teszik, hiszen legtöbb embernek sokat jelent a karácsony. Ilyenkor sokkal többen járulnak hozzá mások boldogságához, kellemes ünnepéhez. Idén messzemenően kivette a részét a karitatív tevékenységből az intézmény.

A pandémiás helyzet miatt a központ évek óta szervezett karácsonyi játszóháza, amelyre a térségben élő hátrányos helyzetű gyermekeket várták elmaradt, de most sem maradtak a rászoruló gyerekek ajándék nélkül. A központ egyesülete - Kistérségi Rászorulók Egyesülete - nyertes NEA pályázatának segítségével száz gyermeknek ajándékozott csomagot karácsony előtt.

Öt család tartozik hálával egy magyar illetékességű cégnek Csurgón, akinek felajánlásából fejenként 100.000 Ft értékben tudtak segíteni, hogy öröm legyen a karácsony. Az intézmény által felkutatott rászoruló családok nem pénzt, hanem természetbeni felajánlást, tűzifát, élelmiszer utalványokat, ruházatot tisztálkodó szereket, háztartási gépeket kaptak. Kinek mire volt szüksége.
A cég által felajánlott összeg Csurgón került elköltésre, helyi üzletekben, ezáltal is támogatva a helyi vállalkozásokat, cégeket. A legnagyobb szüksége a családoknak fára volt, amelyet a helyi fafeldolgozó üzemben szereztek be és juttatták el a családokhoz.

Mindezeken kívül a szolgálat több magánszemélytől is kapott anyagi felajánlást, melyet szintén a rászorulók megsegítésére fordítottak, így ruházattal, játékokkal járulhattak hozzá egy-egy család boldogabb karácsonyi ünnepéhez.

BV

Kategória: Hírek
2020. december 11., péntek 17:19

Decsi fivérek és a Ceglédi Gigasztár

Fotó: GENIUS PHOTO

„Nehéz időket élünk. De nem adjuk fel. Mókázunk, nevetünk, dalolunk... Mert kell. Mert nem tehetünk mást. Mert ez az életünk.”

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg Cegléden a Ceglédi Gigasztár elnevezésű tehetségkutató versenyt. Idén azonban a koronavírus járvány felülírta a hagyományos versenyeztetést, a szervezők úgy döntöttek, ha már élőben nem lehet, online rendezik meg a versenyt. Így telefonnal készített videókkal lehetett nevezni. Az ország számos pontjáról jelentkező énekeseket több kategóriában díjazták. A megmérettetésre közel húsz produkcióval neveztek, köztük - a csurgói térség számára jól ismert két előadó - Decsi Csaba és Decsi Richárd is nevezett. Csiszár Ágnes énektanár, Kecskeméti Ágnes énektanár, Bekker Betti a Rock suli énektanára, Ecsedi Péter énekművész, Szatmári Gábor a Cegléd Rádió szerkesztő riportere és a zsűri elnöke, Veréb Tamás énekes- színművész izgatottan várták a videókat, majd többszöri tanácskozás után döntöttek a véglges sorrendről. De ahogy mondani szokták, a zsűrinek nem volt könnyű dolga.

Mint ahogy nem volt könnyű feladata a jelentkezőknek sem, hiszen a felvételek nem tudják visszaadni azt a hangulatot, amikor a színpadra állva, kigyulladnak a fények, felcsendül a zene, megszólal a taps, ami végigkíséri akár az egész dalt, hogy a végén orkánná erősödjön... Egy ilyen versenyen ez lett volna az igazi motiváció. Az élő zene varázsa, ami versenyzőt, zsűrit, közönséget egyaránt magával ragad. Ennek ellenére természetesen a döntés megszületett: az abszolút győztes a Csurgón élő előadó, Decsi Csaba lett. Testvére, Decsi Richárd az előkelő második helyen végzett, sőt, mint múlt hét vasárnap éjjel kiderült ő nyerte el a közönség díjat is. Veréb Tamás a zsűri elnöke a következőképpen értékelte a testvérpár produkcióit:

Decsi Csaba: „Wow! Nagyon jó! Nagyon szeretem a dalt, de meglepődtem a választáson, pop-ot vártam Tőle. Kíváncsi vagyok, hogyan énekel pl. Kökény Attila dalt, nagyon hasonló hangszín, csak kicsit mélyebb tónus. Őt és a tesóját szívesen „tanítanám”, örömmel foglalkoznék velük, ha komolyabb terveik vannak az előadóművészettel! Gratulálok! Hajrá!”
Decsi Richárd: „Szuper előadás, jó választás a dal. A refrén már jól működik, de a verzékben kicsit siet, erre érdemes odafigyelni, de lehet, hogy csak nem hallotta jól a zenét. Gratulálok!”

IMG 9009

Fotó: GENIUS PHOTO

Csabának már nem ez az első próbálkozása, a ceglédi versenyen is elindult már évekkel ezelőtt, akkor 2. helyen végzett. A versenyre beküldött dal a Rudolf című musicalből a Hétköznapi hős című szám volt. Számára az online megmérettetés könnyebb volt, hiszen az élő verseny izgalmát kizárhatta. Amikor az összes videó felkerült az esemény közösségi oldalára, titkon reménykedett a jó eredményben. Határtalan örömmel töltötte el, hogy első helyen végzett. Az énekes a győzelem erkölcsi elismerésén túl a ceglédi Regehű Lovastanya egy hetes nyaralását is megnyerte, amelyen másodmagával vehet majd részt. Utólag úgy gondolja, hogy szivesen megismételné élőben is ezt a versenyt.

Jövőbeli terveit illetően elmondta, hogy sajnos a koronavírus járvány miatt a fellépések háttérbe szorultak, de komoly tervezőmunkába fogott. Még a nyár elején felvette a kapcsolatot egy dalszerző-dalszövegíróval, akivel közös munkát terveznek. Bízik benne, hogy hamarosan elkészülhet egy saját dal is. Másrészt örömmel vette és élni is szeretne a lehetőséggel, amit a Ceglédi Gigasztár zsűri elnöke, Veréb Tamás ajánlott fel a számukra, ami szerint szivesen tanítaná őt és testvérét.

Gratulálunk a Decsi testvérek eredményéhez!

BV

Kategória: Hírek

Csurgó Város Önkormányzata korlátozott számban, előzetes bejelentkezés alapján, ingyenesen lehetőséget biztosít koronavírus antitest teszt elvégzésére.

A teszt arra ad választ, hogy korábban találkoztunk-e a vírussal, és beindult-e már az immunrendszer válaszreakciója, azaz átestünk-e már a fertőzésen.

Ennek értelmében a tesztelésre olyanok jelentkezését várják:

- akiknek legalább 2 hete volt tünetük, és úgy gondolják, hogy esetleg koronavírus-fertőzés lehetett

A teszt elvégzése nem javasolt azoknál:

- akiknek éppen tünetük van

- akiknél már teszteltek és kimutatták, hogy átestek a koronavírus-fertőzésen

A tesztet előzetes bejelentkezés alapján a Csurgói Egészségügyi Centrumban végzik.

Érdeklődni, és bejelentkezni az alábbi elérhetőségen lehet, hétköznap 9.00-12.00 óra között:

Dr. Kovács Tamás
0682/571-153

 

Kategória: Hírek

A Csurgói Városgazdálkodási Kft.konyhája (Eötvös iskola Csurgó, Kossuth u.3.) vállalja RÉTES készítését!


Friss információk:

Kedves megrendelőink!       

A nagy érdeklődésre való tekintettel, az alábbiakat szeretnénk kérni:                 

Ahhoz, hogy karácsonyig minden rendelést biztosan tudjunk teljesíteni, folyamatosan készítjük a réteseket!

A hűtőkapacitásunk véges, ezért újabb adagot akkor tudunk készíteni, ha a már meglévőket elviszik! Lefagyasztva(minőség-romlás nélkül) otthon tárolható és a kívánt alkalomra megsüthető! Ezért aki nem szeretne lemaradni, az már most vigye el!


A rétes egyszerhasználatos tepsiben, nyers állapotban kerül átadásra!

Árak
 

Nagytepsi /gáztepsi méretű/

(40cmX32cm)

Kistepsi

(32cmX26cm)

Túrós-meggyes 4500Ft 3400Ft
Mákos-almás 4500Ft 3400Ft
Káposztás 3400Ft 2700Ft

 

 

 

 

 

 

 

 

Rendelni folyamatosan lehet a 20/2804858-as telefonszámon munkanapokon 7 -14 óráig.

Teljesítés a rendelések sorrendjében folyamatosan, telefonos egyeztetés alapján.

Fizetni átvételkor a helyszínen készpénzben lehet!
További információ a fenti telefonszámon kérhető!

Kategória: Hírek

Események

Nincsenek események

Eseménynaptár

Előző hónap Január 2021 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 53 1 2 3
week 1 4 5 6 7 8 9 10
week 2 11 12 13 14 15 16 17
week 3 18 19 20 21 22 23 24
week 4 25 26 27 28 29 30 31

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C