Elemek szűrése dátum szerint: március 2020

Untitled 2

Tisztelt Csurgói Lakosok!

A koronavírus elleni védekezés elősegítése érdekében Csurgó Város Önkormányzata, a Napsugár Szociális Intézmény, valamint a Csurgói Városi Szociális Intézmény közös összefogásban mosható, fertőtleníthető szájmaszkokat készít, melyek a csurgói lakosok számára, ingyenesen kerülnek szétosztásra.

A szájmaszkokat az intézmények a lehetőségeikhez mérten folyamatosan készítik.

Igénylés és további információ:
Tel.: 06203926967
Hívható: 08.00-16.00 óra között

A maszkok pontos átvételéről az igénylést követően adunk bővebb információt.

Füstös János
polgármester

Kategória: Hírek
2020. március 30., hétfő 12:36

Értesítés vegyszeres gyomírtásról

Értesítés megtekintése PDF-ben:

A MÁV Zrt. Pécs Területi Igazgatóság tájékoztatása szerint Csurgó, Szenta, Gyékényes területéhez tartozó állomások, megállóhelyek és vonalszakaszok vegyszeres gyomirtását kezdik meg 2020. április 20-án.

A munkálatok előre láthatólag 2020. április 21-ig tartanak.

(Kedvezőtlen időjárás és egyéb forgalmi okok 1-4 napos csúszást eredményezhetnek. )

A munkát vegyszeres gyomirtó szerelvény végzi. Amennyiben napközben az időjárás nem kedvező, (szél, eső) a szerelvény operatív menetrendje módosul, a munkavégzés az éjszakai órákban is folytatódik.

Alkalmazott vegyszerek:Fozát 480, Mezzo 20 WG, Kyleo, Successor 600, Successor T,  Dropmax, Colombus EC/Magellán,

A gyomírtásra használt vegyszerek munkaegészségügyi várakozási ideje 0 munkanap, ezért a vegyszer felszáradása után a permetezett területeken munka végezhető.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a kezelt területen legeltetni, illetve onnan származó takarmánnyal 14 napon belül etetni tilos!

Csurgó, 2020. március 30.

Tisztelettel:

Lantos Sándor
jegyzői feladatokat ellátó aljegyző

Kategória: Hírek

Tájékoztató megtekintése PDF-ben:

Tisztelt Lakosok! Kedves Érintettek!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kialakult járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel a társas érintkezések visszaszorítása és a vírusfertőzés megelőzése érdekében Csurgó Városban a szokásos április 1-i tavaszi kirakodó vásár elmarad, a vásár 2020. április 1-jén nem kerül megtartásra.

Mindannyiunk egészsége érdekében kérjük ezzel kapcsolatos megértésüket.
Csurgó, 2020.03.26.

Füstös János sk.
polgármester

Kategória: Hírek
2020. március 25., szerda 15:52

Tavaszi lomtalanítás - 2020. április 20.

Tájékoztató megtekintése PDF-ben:

 

Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal Beruházási és Műszaki Irodája értesíti a lakosságot, hogy a Viridis – Pannónia Nonprofit Kft.

2020. évi tavaszi lomtalanítási akcióját

2020. április 20-án, hétfőn tartja.

A lomhulladékot 2020. április 20-án hétfőn reggel, 7:00 óráig helyezze ki az ingatlana előtti közút mellé olyan módon, hogy az könnyen elszállítható legyen, és a közúti forgalmat ne akadályozza.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a lomtalanítás során nagy darabos, azaz a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladó lomhulladék kerül elszállításra, a lom továbbra sem tartalmazhat háztartási szemetet, építési törmeléket (WC csészét, kerti hulladékot és faágat, valamint elektromos, illetve veszélyes hulladékot).

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy közszolgáltató kizárólag attól az ingatlantól szállít el lim-lomot, amelynek tulajdonosa a rendszeres hulladékszállítást nem szünetelteti, illetve 2019. december 31-ig elvégzett szolgáltatások hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjáról kiállított számlákat kiegyenlítette, valamint a társaság egy helyről csak egy alkalommal szállít el lomhulladékot.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy Csurgón nincs kijelölt szemétlerakó hely. Tilos a városban hulladékot, építési törmeléket lerakni.

Építési törmelék esetén konténert kell rendelni, illetve beszállítható a törmelék a szolgáltató nagykanizsai telepére (Nagykanizsa Vár u.5).

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Viridis-Pannónia Kft. az ingatlanhasználók részére egész évben a hulladékudvarban (Csurgó 0400/1 hrsz, Szennyvíztelep mellett) térítésmentesen biztosítja az elektronikai hulladék (hűtő, háztartási kisgépek, stb.), veszélyes hulladék, valamint háztartásonként évente 5 db személyautó gumi átvételét. A képmegjelenítő elektronikai berendezéseket (televízió, monitor) kizárólag a lomtalanítás időszakában (2020. április 01-30. között) veszik át.

Kérjük a lakosságot, használja ki a lehetőséget, és legálisan szabaduljon meg a háztartásában felgyülemlett lomjaitól!


Üdvözlettel:

Tóth Sándor sk.
irodavezető

Kategória: Hírek
2020. március 24., kedd 10:30

Tájékoztató gyermekétkeztetésről

Tájékoztató megtekintése PDF-ben:

Nyilatkozat letöltése:

Tisztelt Csurgói Lakosok!

A gyermekétkeztetés kapcsán az alábbiak szerint tájékoztatjuk Önöket.

A koronavírus-helyzet miatt a köznevelési és szakképző intézményekben 2020. március 16-tól intézménylátogatási tilalom került központilag elrendelésre, amely időszak alatt az intézményi gyermekétkeztetést biztosítani szükséges. A gyermekétkeztetés biztosítása az adott településen - a gyermek által látogatott oktatási-nevelési intézmény típusától függetlenül - önkormányzati feladat.

Csurgó Város Önkormányzata a gyermekétkeztetést a rendkívüli szünet ideje alatt is folyamatosan biztosítja a Városgazdálkodási Kft. konyháján keresztül, amely ebéd, saját éthordóban történő elvitelét foglalja magába.

A csurgói óvodás, bölcsődés, illetve 1-12 évfolyamon tanuló gyermekek szülei a gyermekétkeztetésre vonatkozó igényüket a rendkívüli szünet ideje alatt a mellékelt nyilatkozat kitöltésével tudják jelezni.

A nyilatkozat a mellékletben megtalálható, illetve a Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal portáján is elérhető.

Igény esetén, a kitöltött nyilatkozatot a szakallne.erika@gmail.com e-mail címre szíveskedjenek eljuttatni a nyilatkozatban foglaltaknak megfelelően.

Csurgó, 2020.03.24.

Tisztelettel:

Füstös János sk.
polgármester

Kategória: Hírek

Tájékoztatás megtekintése PDF-ben:

Tisztelt Lakosok!

A koronavírus által okozott világméretű járvány miatt 2020. március 24-től visszavonásig módosul a gyermekorvosi rendelő működési rendje.

Betegellátás csak előzetes telefonos egyeztetés alapján történhet és csak akkor, ha előzetes telefonos konzultáció alapján feltétlenül szükséges. A rendelő ajtaja zárva lesz. A váróban egyszerre legfeljebb 2 beteg, a beteg mellett csak 1 kísérő tartózkodhat.

Rendelési idő minden nap 9 órától 12 óráig, a tanácsadások időpontja változatlan.
A rendelő telefonszáma: 471-027, 571-033 (reggel 9 órától 12 óráig)
Az orvosok saját mobiltelefonjukon is elérhetőek 7-15 óráig.

A csurgói Központi HO Ügyelet telefonszáma: 471-880, mely ügyeleti időben érhető el (hétköznapokon 15 órától másnap reggel 7 óráig, hétvégén és ünnepnapokon egész nap). Csak halaszthatatlan esetben keresse fel az orvosi rendelőt, előzetes bejelentkezés alapján!

Gyógyszer felírását lehetőleg a gyerekorvoscsurgo@ gmail.com címre írt levélben kérjék, a felíratni kívánt gyógyszer pontos nevének és mennyiségének megadásával, ha ez nem megoldható, akkor messengeren vagy telefonon rendelési időben.

Egyszerre akinél szükséges kettő, vagy háromhavi adagot is fel tudunk írni. A felírt gyógyszerek az elektronikus térbe felkerülnek, az e-recept a kiírás pillanatától bármely patikában látható és kiváltható. A gyógyszertárban az e-recept kiváltásához a beteg TAJ száma szükséges, ill. a kiváltó
személy személyazonosságának igazolása.

A kórházakban, szakrendeléseken a nem sürgős szakorvosi vizsgálatok is felfüggesztésre kerültek, így ezekhez orvosi beutalót sem tudunk egy ideig adni. Akinek már meglevő időpontja, ill. beutalója van valamely szakrendelésre, vagy vizsgálatra, az a beutalón levő telefonszámon érdeklődjön az esedékes vizsgálat elvégezhetőségéről, mielőtt bemenne.

Aki külföldről érkezett haza, maradjon otthon 2 hétig karanténban mindenképp, és hívja a rendelő számát, amennyiben láz, köhögés, légszomj jelentkezne náluk, kötelező telefonon értesíteni az orvost, vagy ügyeletes orvost! Tilos orvosi rendelőbe vagy ügyeletre bemenni ilyen tünetekkel!
Ingyenesen hívható telefonszám koronavírus gyanús esetben: 06-80/277-455 vagy 06-80/277-456, ill. elérhetőség: www.nnk.gov.hu

Megértésüket és együttműködő magatartásukat köszönjük, vigyázzunk egymásra!
2020. március 23.

dr Bus Mária és dr Dergez Mária

Kategória: Hírek

Hirdetmény megtekintése PDF-ben:

Tisztelt Lakosok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a veszélyhelyzetre tekintettel a társas érintkezések visszaszorítása és a vírusfertőzés megelőzése érdekében Csurgó Városban a helyi járatú autóbusz-közlekedés határozatlan ideig szünetel. A helyi járatú autóbuszjáratok 2020. március 23. (hétfő) üzemkezdettől visszavonásig leállításra kerülnek.

Mindannyiunk egészsége érdekében kérem a fentiek szíves tudomásul vételét!
Köszönöm a megértést! Vigyázzunk egymásra!

Csurgó, 2020.03.20.
Füstös János sk.
polgármester

Kategória: Hírek
2020. március 19., csütörtök 20:25

Felhívás - maradj otthon!

Felhívás megtekintése PDF-ben:

Tisztelt Csurgóiak!

A híradásokból ismertté vált, hogy Magyarországot is elérte a koronavírus-járvány. A kormány rendkívüli intézkedéseket vezetett be.

A szakemberek szerint az idősek a koronavírus-járvány legveszélyeztetettebb társadalmi csoportja. A nemzetközi statisztikából nyilvánvaló, hogy az idősek vannak leginkább kitéve a vírus közvetlen fenyegetésének, különösen akkor, ha más típusú betegségekkel is küzdenek.

Fontos tudni az időseknek, hogy ez egy láthatatlan és az idősekre nagyon veszélyes vírus. Ott lehet a falvakban, a vidéki városokban, a fővárosban. Ott lehet már a kisboltban, a buszon, az orvosi rendelőben. Bárhol, ahol sok ember jár.

Ezért arra kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon! Lehetőleg ne menjenek most sehová! Főleg ne oda, ahol sok ember van, még az orvosi rendelőbe se! Napi ügyeiknek (bevásárlás, gyógyszerek kiváltása, postai ügyintézés) intézésében kérjük, telefonon tartsák a kapcsolatot fiatalabb családtagjaikkal, ismerőseikkel, szomszédjaikkal, barátaikkal és telefonon forduljanak hozzájuk, ha valamiben segítségre van szükségük.

Kiemelten fontos, hogy a kölcsönös együttműködés, valamint emberség jegyében vigyázzuk és segítsük egymást, és a fokozottan veszélyeztetett idősebb generációt!

Szükség esetén a Csurgói Városi Szociális Intézmény a lehetőségeihez mérten segítséget kíván nyújtani gondozottain túl azoknak a veszélyeztetett, idős embereknek is, akiknek a napi bevásárlásban, ügyeik intézésében a hozzátartozóik, rokonaik nem tudnak segíteni.

Kérjük, ilyen esetben az alábbi elérhetőségeken szíveskedjenek a segítségkérést bejelenteni:

Tel: 82/471-093
Mobil: 06-20-923-9960
e-mail: vszi@csurgo.hu

Köszönjük minden ágazat dolgozóinak az eddigiek során, a veszélyhelyzetben tanúsított fáradhatatlan munkáját! Köszönjük továbbá Csurgó Város lakosainak, hogy felelősségteljesen, az előírásokat és ajánlásokat betartva segítik a koronavírus terjedésének lelassítását, s kérjük, hogy a továbbiakban is így tegyenek!

Vigyázzunk az idősekre és vigyázzunk egymásra! Jó egészséget Mindenkinek!

Kategória: Hírek
1. oldal / 3

Eseménynaptár

Előző hónap Március 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 9 1 2 3
week 10 4 5 6 7 8 9 10
week 11 11 12 13 14 15 16 17
week 12 18 19 20 21 22 23 24
week 13 25 26 27 28 29 30 31

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C