Elemek szűrése dátum szerint: április 2020
2020. április 30., csütörtök 07:38

Hirdetmény - Volán többletjáratok indításáról

A VOLÁNBUSZ Zrt. tájékoztatása alapján május 4-étől 21-éig lebonyolításra kerülő érettségi vizsgák elősegítése érdekében többletjáratokat indít. A járatokra vonatkozó részletes tájékoztatót a https://www.volanbusz.hu/hu/hirek/hir/35124 oldalon közvetlenül elérhetik.

A járművezetők és az utasok egészségének megőrzése érdekében március 23-tól szünetel az első ajtós felszállás és az autóbusz-vezetői jegyértékesítés a társaság által üzemeltetett autóbusz-járatokon. A jegyek és bérletek megváltására elővételben van lehetőség a Közlekedési Mobiljegy és a Simple applikációkon keresztül, a Volánbusz honlapján elérhető online értékesítési rendszerben (online jegyvásárlás és online bérletvásárlás), valamint személyesen az elővételi pénztárakban, az automatákból, vagy a nyitva tartó szerződéses partnereknél. A kialakult járványhelyzetre tekintettel a Volánbusz kéri, hogy az érettségizők lehetőség szerint elektronikus úton vásárolják meg jegyüket, bérletüket.

6:15     Csurgó                   Somogyudvarhely    15 perccel korábban és Vízvárig közlekedik
6:47     Somogyudvarhely   Csurgó                    Vízvártól közlekedik
7:40     Csurgó                   Csurgónagymarton   Új járat közlekedik
7:51     Csurgónagymarton  Csurgó                    Új járat közlekedik
12:30   Nagyatád               Iharosberény            Csurgónagymarton érintésével közlekedik

Az országos veszélyhelyzettel összefüggő, a Volánbusz autóbuszjáratait, menetrendjét, jegy- és bérletváltási szabályait érintő változásokról a diákok a volanbusz.hu/koronavirus oldalon, a Közlekedési Mobiljegy alkalmazásról a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján tájékozódhatnak.

Csurgó, 2020.április.29.

Tóth Sándor sk.
irodavezető

Kategória: Hírek

Aktuális étlap (2020.05.04.-2020.05.15.) megtekintése PDF-ben:

étkeztetés

Tisztelt Csurgóiak!

Tájékoztatom önöket, hogy a rendkívüli járványügyi helyzetre való tekintettel a Csurgói Városgazdálkodási KFT. lehetőséget biztosít 2020.04.06-tól (hétfő) ebéd igénylésére.

Az aktuális étlap megtekinthető Facebook oldalunkon, továbbá a www.csurgo.hu weboldalon.

AKTUÁLIS ÉTLAP
időszak: 2020.05.04.-2020.05.15.

Etlapfeln.0504 page 0001

Etlapfeln.0504 page 0002

Megrendeléssel kapcsolatos információk:

Rendelés leadásának határideje:
Heti rendelés: tárgyhetet megelőző hét csütörtök 9:00- ig
Napi rendelés: előző nap 9:00-ig

Rendelés leadásának módja:
Telefonon: 0620/280-4858 – munkanapokon, 6:00-14:00-ig
E-mailben: szakallne.erika@gmail.com címre (név, lakcím, elérhetőség megadásával)

Az ebéd ára: 900 Ft/ fő

Csomagolás módja:
Mikrózható, egyszerhasználatos, visszazárható fedeles dobozokban.
Kérjük, az ételeket hűtőben tárolja, és fogyasztás előtt melegítse fel.

Étel átvétele:
Csurgó, Kossuth u. 3. (Eötvös iskola - konyha, átadó ablakon keresztül)

Átvétel ideje: 11:30- 12:30-ig

Fizetés módja: átutalással (a számlát az első alkalommal kapják meg)

További Információért hívja a: 0620/280-4858-as telefonszámot, munkanapokon: 6:00- 14:00-ig.

Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!

Társaságunk tervezi a közeljövőben a kiszállítás lehetőségét is (plusz díj ellenében) ez függ az érdeklődők számától. Ilyen igényeiket is kérem, jelezzék a rendelés leadásakor!

Vigyázzunk Egymásra!

Füstös János sk.
polgármester

Kategória: Hírek

Aktuális ügyekről számolt be Füstös János Csurgó Város polgármestere 2020. április 29-i, szerdai sajtótájékoztatóján:

Tisztelettel köszöntök mindenkit a mai sajtótájékoztatón!

Néhány dologról tájékoztatnám a lakosságot. Először is a legfontosabb, ami továbbra is nagyon jó hír, hogy városunkban továbbra sincs koronavírus által igazoltan fertőzött személy, senki nincs karanténban, és senki nem áll járványügyi megfigyelés alatt.

Az elmúlt héten, pénteki nap folyamán a Védelmi Bizottságnak a bevonásával, és a honvédség támogatásával, egy honvédségi sátor került felállításra a Kistérségi Járóbeteg-szakellátó Központ ügyeleti-bejárati része előtt. Pontosan azért, mert ez egy úgynevezett vizsgálati sátor, amelynek az a célja, hogy akik az ügyeletre érkeznek, és az orvos, illetve az asszisztencia úgy ítéli meg, hogy mindenféleképpen indokolt az előzetes kikérdezés alapján, hogy külön vizsgáló helységben történjen meg a betegnek a kivizsgálása, arra ez lehetőséget ad. A Kistérségi Járóbeteg-szakellátó Központban a szakrendelések elindultak, folytatódnak folyamatosan. Ez esetben is szintén a bejárat előtt történik az úgynevezett előszűrés, és azt követően, aki olyan helyzetben van, hogy elkerülhetetlen, hogy személyesen jelenjen meg a Járóbeteg-szakellátó Centrumban, ott mindenféleképp megtörténik az egészségügyi ellátás.

Továbbiakban szeretném tájékoztatni a lakosságot arról, amit már előzőekben is említettem, és a honlapunkon is szerepel, egy adománygyűjtést indítottunk a Csurgói Napsugár Egyesülettel karöltve a lakosság irányába, hiszen egyik oldalon a járvány nagyon komoly problémát és nehézséget okoz. Ennek a lassítása, kiküszöbölése, nagyon nagy erőket mozgat meg, helyi és országos szinten egyaránt. Viszont a gazdasági hatásai, amik ez után fognak jelentkezni, az sem elhanyagolható, ebből kifolyólag is indítottunk egy adomány gyűjtést, és kérek mindenkit, aki teheti, hogy erre a számlaszámra, a Napsugár Egyesületnek a számlaszámára szíveskedjenek megtenni a támogatásukat, amiből tartós élelmiszerrel szeretnénk segíteni, az igazán rászoruló családokat, időseket, és a kevésbé időseket is, tehát mindenkit, aki igazán rászorul. Az elmúlt napokban a Csurgói vállalkozók felé is írtam egy levelet, pontosan ezzel a célzattal. Tudom, hogy ők is nehéz napokat élnek meg, mégis az a kérés, hogy amelyik vállalkozás teheti, kérem, segítse és támogassa ezt a kezdeményezést.

A kormány is több intézkedést, és több lépést tesz annak érdekében, hogy ennek a járványnak a gazdasági hatásait enyhítse. Egy dolgot szeretnék most kiemelni, ami majd városunkban is elérhető lesz. Július 1-től lehetőség lesz közfoglalkoztatotti programba bevonni azokat a személyeket, lakosokat, akik elvesztették a munkájukat. Várhatóan július 1-től következő év február 29-ig fog tehát indulni egy program, ennek a tervezése, kialakítása most van folyamatban, és erre kérem is az érintetteket, akik úgy gondolják, hogy ilyen jellegű segítségre lenne szükségük kérem, keressék kollégáinkat, illetve a Járási Hivatal Foglalkoztatási osztályát, vagy ismertebb nevén, Munkaügyi Központot, és ott a kollégák, ügyintézők tájékoztatást fognak adni ezzel kapcsolatban.

DSC 2177

Mivel a képviselő-testület a veszélyhelyzet óta nem ülésezik, számos kérdést kellett meghozni az elmúlt hetekben, és egy-kettőt szeretnék csak kiemelni. Most a beszámolóknak az időszaka van, ami az intézményi beszámolókat illeti. A könyvtár beszámolója érkezett be, ennek az elfogadása történt meg, illetve a Volán Busz beszámolója, aki a helyi járat üzemeltetését biztosítja városunkba. A 2019-es év beszámolója történt meg, ami pozitív volt, tehát az önkormányzatnak az eddigieken túl nem kell kiegészíteni, nem kell hozzátenni. Ezt a részletes beszámolót is elfogadtam. Mindezekről természetesen a képviselő-testület is tájékoztatásra került. Szeretném azt is elmondani, hogy mindemellett a járványügyi helyzetből adódó nehézségek és problémák mellett egyrészt a működtetés, másrészt pedig bizonyos fejlesztések is folyamatosan napirenden vannak és haladnak.

Kettő nagy fejlesztésről szeretnék röviden beszámolni. Az egyik a Csurgó területén, Csurgó városában áthaladó kerékpárútnak az építése is folyamatban van, ahogy lehet látni, a Kossuth utcán keresztül, most a Petőfi téren folynak a munkálatok gőzerővel. A kialakult helyzet szerencsére nem lassítja a munkálatokat, és várhatóan július végéig be is fog fejeződni, valamint remélhetőleg átadásra is kerül. A második nagy programunk, második nagy beruházásunk, az pedig az ipari park területén lévő nagy beruházás. Ott egy közművesítés, ipari park közművesítése, belső úthálózatának a kialakítása szerepel. Itt is gőzerővel haladnak a munkálatok. Én az elmúlt napokban személyesen is voltam ezen a területen. Itt sem lassítja a járvány a munkálatoknak az előrehaladását. Egyelőre a területen, bent zajlanak a munkálatok, és a következő hónapokban várhatóan június végén, pedig a vasútátjárót követően a Csurgó-Gyékényesi közúton is lesz egy felújítás. Ehhez kapcsolódóan kétoldali kanyarodó sáv kerül kialakításra. Ott majd mindenféleképp figyelni kell arra, hogy forgalomkorlátozás kerül bevezetésre. Mindenkinek a megértését, türelmét szeretném kérni, mindkettő beruházáshoz. Ennek a beruházásnak, tehát az ipari park közművesítésének a befejezése is előreláthatóan, - amennyiben a gazdaság, vagy egyéb helyzet nem lesz kritikus - július végéig megtörténik.

Mindenkinek jó erőt, egészséget szeretnék kívánni a következő napokra. Azt olvashatjuk a híradásokból, hogy most következik a járványnak, illetve a védekezésnek a második szakasza. Várjuk azt, hogy újra valamilyen módon változni fog az életünk. Bízunk abban, hogy szépen lassan visszakerül az élet a normális kerékvágásba. Én tudom, hogy már hosszú ideje tart ez a folyamat, immár hetedik hete, és a jó idő is közeledik. Én mégis mindenkitől türelmet, és megértést kérek, ugyanúgy ahogy eddig, és jó egészséget kívánok a következő időszakra is. Köszönöm szépen.

Kategória: Hírek
2020. április 25., szombat 17:35

Felhívás adománygyűjtésre

Tisztelt Lakosság!

A koronavírus járvány hatására kialakult veszélyhelyzet miatt sokan hirtelen nehéz anyagi helyzetbe kerültek városunkban. Igyekszünk azok megsegítésére fókuszálni, akiket tartalék nélkül ért a világjárvány. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a rászoruló családoknak biztonságot, jobb anyagi körülményeket teremthessünk, ehhez azonban szükségünk van az Önök segítségére is. A Csurgói Napsugár Egyesület által nyitott adománygyűjtő számlára azon vállalkozók és magánszemélyek felajánlásait várjuk, akiknek módjukban áll erejükhöz mérten anyagilag támogatni a városunkban élő hátrányos helyzetű családokat. A számlára érkező összeget tartós élelmiszert tartalmazó segélycsomagokra fordítja az egyesület.

Ha teheti, segítsen Ön is, közös teherviseléssel és az összefogás erejével segítsük a bajbajutottakat és nélkülözőket!
Együtt sikerülni fog!

Kedvezményezett: Csurgói Napsugár Egyesület
Adománygyűjtő számla: 11743088-20013190
Közleményrovatba kérjük, azt írják: ’koronavírus’

Csurgó Város Önkormányzata köszöni a nagylelkű felajánlásokat!

Csurgó, 2020.04.24.

Köszönettel:

Füstös János
Csurgó Város polgármestere

Kategória: Hírek

Koronavírus előszűrő sátrat állítottak fel április 24-én a Csurgó Kistérségi Járóbeteg-szakellátó Központ sürgősségi ügyeletének bejáratánál. A Megyei Védelmi Bizottság bevonásával létrejött előszűrési pont egyelőre az ügyeletre érkezőket érinti. Az intézmény tájékoztatásában kiemelte: Csengetést követően, az ügyeletre érkező összes beteget kérdőív alapján kikérdezik, és hőmérséklet ellenőrzés történik. Az épületbe a csak nem koronavírus gyanús betegeket engedik tovább. A néhány percet igénybe vevő intézkedés mindannyiunk érdekét szolgálja.

- Nekünk a háziorvosi ügyelet ellátásánál volt ez fontos előszűrő sátorként. A betegek, akik főleg az ügyeletre jönnek, úgy mehetnek be, hogyha becsengetésüket követően megtörténik az előszűrésük ebben a sátorban. Tehát kikérdezik őket, hogy voltak-e az utóbbi 14 napban külföldön, ahol vírusfertőzött terület volt, vagy nem volt-e a környezetükben igazolt, vagy gyanús vírusfertőződött ember. A felvett információk alapján osztályozzák őket aszerint, hogy gyanúsak, vagy nem gyanúsak koronavírus fertőzésre. Azok mehetnek be az ügyelet helyiségeibe, akik nem gyanúsak. Ugyanis, hogyha beengedünk egy koronavírus gyanús beteget, akkor utána záró fertőtlenítést kell ott csinálni, és addig leáll az ügyeletnek a működése – hangsúlyozta Dr. Orbán Csaba a Csurgó Kistérségi Járóbeteg-Szakellátó Központ ügyvezető igazgatója.

20200424 111013

Az egészségügyi központ vezetője továbbá elmondta: az intézkedés egyelőre nagyrészt az ügyeletre korlátozódik, mert a szakrendelések esetében jelenleg csak korlátozott számban fogadnak betegeket. A tervezett vizsgálatok elhalasztásra kerültek, és csak azokat a betegeket fogadják szakrendelésre, akiknek a vizsgálatának az elmaradása maradandó egészségkárosodással járhat. Ezen betegek előszűrése eddig az előtérben történt meg. - Úgy látom, hogy egyre több beteg jön a szakrendelésre is, ezért a későbbiek során az előszűrés korlátozódását fokozatosan fogjuk lazítani, és az ő előszűrésüket is ebben a sátorban fogjuk megcsinálni, és ők is az ügyelet felől fognak tudni majd bejönni – összegezte Dr. Orbán Csaba.

Füstös János Csurgó Város polgármestere elmondta: A Csurgó Kistérségi Járóbeteg-szakellátó Központ az egész járás járóbeteg-szakellátását látja el, illetve az ügyeleti feladatokat is, az alapellátáson túl. Az elmúlt héten, napokban a szakrendelések is újraindultak, ugyanakkor az ügyelet szükségét látta egy a járványügyi előírásoknak megfelelő előszűrési pont létrehozásának.

A Megyei Védelmi Bizottság a honvédség bevonásával biztosított egy előszűrő sátrat, amely belsejének a cseréje heti rendszerességgel biztosítva lesz. Mindez nagyon fontos, hiszen az intézményünkbe nem csak Csurgóról, hanem az egész járásból jönnek betegek. Ezáltal biztosítva lesz egyrészt az egészségügyi, és járványügyi szabályok betartása, másrészt pedig az egészségügyi dolgozók biztonsága is – tette hozzá Füstös János.

Kategória: Hírek

Füstös János Csurgó Város polgármestere 2020. április 22-én sajtótájékoztató keretében számolt be a várost érintő aktuális ügyekről.

A felvételt készítette: Csurgó Városi Televízió (CSTV)
Felvétel ideje: 2020.04.22.

Kategória: Hírek

fogyatékossággal élők Tisztelt Csurgói Lakosok!

A fogyatékossággal élő társaink a koronavírus járvány időszakában a leginkább veszélyeztetett csoportba tartoznak, ezért az otthonukban élő fogyatékos személyek és családtagjaik védelme érdekében kérjük a lakosság segítségét abban, hogy az alábbi elérhetőségeken jelezzék, amennyiben a környezetükben fogyatékossággal élő személyről van tudomásuk.

A fogyatékossággal élőket és családtagjaikat kérjük arra, hogy amennyiben segítségre szorulnak, vegyék fel a kapcsolatot a helyi önkormányzattal vagy közvetlenül az alábbiakban felsorolt intézményekkel.

Csurgói Napsugár Szociális Intézmény /Fogyatékkal élők nappali ellátása/
Intézményvezető: Vassné Huszics Bernadett
8840 Csurgó, Kossuth u. 1.
Telefon: 06-20/538-7065, 06-20/265-4818
e-mail: vassnehub@freemail.hu, vassnehub@gmail.com

Csurgó Járási Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat
Intézményvezető: Buzásné Mester Bernadett
8840 Csurgó, Kossuth u. 1.
Telefon, Fax: 82 / 472 – 432, 82 / 571 – 015
e-mail: cskcsgysz01@gmail.com

Vigyázzunk egymásra!

Füstös János sk.
polgármester

Kategória: Hírek

A Csurgói Egészségügyi Centrum hivatalos tájékoztatója:

Kedves Betegeink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Csurgói Egészségügyi Centrumban a betegvizsgálat menete az aktuális járványügyi szabályokhoz igazodik, a beteg és a személyzet védelme érdekében. Ennek értelmében az alábbi szakrendelések a jelzett időpontban fogadnak betegeket előjegyzés alapján és elektronikus sürgős beutaló birtokában kizárólag akut esetben és a tartós egészségromlás elkerülése érdekében. A vizsgálat menete eltér a korábban megszokottól, kizárólag szájmaszkot viselő betegeket áll módunkban fogadni.

Szakrendeléseink:

- nőgyógyászat minden szerdán 9:00-11:30
- belgyógyászat minden csütörtökön 15:00-17:30
- kardiológia minden kedden (április 21-től) 9:00-15:00 előjegyzett betegek ellátása, 15:00-17:00 orvosi telefonos konzultáció biztosítása
- reumatológia páratlan héten csütörtökön dr. Angyal Zoltán 13:00-14:00 páros héten kedden dr. Gara István 14:00-15:00
- neurológia páros héten pénteken 13:00-14:30
- bőrgyógyászat április 22-én 9:30-12:00 (a rendelés további időpontjai még kérdésesek)
- urológia minden kedden dr. Lipták József kedden 14:00 - 16:30
- pszichiátria minden csütörtökön 10:00-12:00 kizárólag telefonos konzultáció, beteget a főorvos csak előzetes telefonos egyeztetés után fogad (+3630/577-9463 - recept és technikai problémák miatt a rendelés napján 8-14 óra között hívható)
- sebészeti telefonos konzultáció (Skype, Viber elérhetőségen is) dr. Kovács Zoltán +3630/277-8896 hétfő, szerda, péntek 9:00-12:00
- röntgen diagnosztika hétfőtől péntekig 10:00-14:00

A járványügyi helyzet állandó változása miatt a fenti tájékoztató adatai módosulhatnak, információhoz juthatnak munkatársainknál hétköznap 8:00-16:00 az 571-236-os telefonszámon!

Tisztelettel:
Dr. Orbán Csaba László
ügyvezető igazgató

Kategória: Hírek

Aktuális étlap (2020.04.20.-2020.04.30.) megtekintése PDF-ben:

étkeztetés

Tisztelt Csurgóiak!

Tájékoztatom önöket, hogy a rendkívüli járványügyi helyzetre való tekintettel a Csurgói Városgazdálkodási KFT. lehetőséget biztosít 2020.04.06-tól (hétfő) ebéd igénylésére.

Az aktuális étlap megtekinthető Facebook oldalunkon, továbbá a www.csurgo.hu weboldalon.

AKTUÁLIS ÉTLAP
időszak: 2020.04.20.-2020.04.30.

Etlapfeln0420 pages to jpg 0001

Etlapfeln0420 pages to jpg 0002

Megrendeléssel kapcsolatos információk:

Rendelés leadásának határideje:
Heti rendelés: tárgyhetet megelőző hét csütörtök 9:00- ig
Napi rendelés: előző nap 9:00-ig

Rendelés leadásának módja:
Telefonon: 0620/280-4858 – munkanapokon, 6:00-14:00-ig
E-mailben: szakallne.erika@gmail.com címre (név, lakcím, elérhetőség megadásával)

Az ebéd ára: 900 Ft/ fő

Csomagolás módja:
Mikrózható, egyszerhasználatos, visszazárható fedeles dobozokban.
Kérjük, az ételeket hűtőben tárolja, és fogyasztás előtt melegítse fel.

Étel átvétele:
Csurgó, Kossuth u. 3. (Eötvös iskola - konyha, átadó ablakon keresztül)

Átvétel ideje: 11:30- 12:30-ig

Fizetés módja: átutalással (a számlát az első alkalommal kapják meg)

További Információért hívja a: 0620/280-4858-as telefonszámot, munkanapokon: 6:00- 14:00-ig.

Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!

Társaságunk tervezi a közeljövőben a kiszállítás lehetőségét is (plusz díj ellenében) ez függ az érdeklődők számától. Ilyen igényeiket is kérem, jelezzék a rendelés leadásakor!

Vigyázzunk Egymásra!

Füstös János sk.
polgármester

Kategória: Hírek

Aktuális ügyekről számolt be Füstös János Csurgó Város polgármestere 2020. április 15-i, szerdai sajtótájékoztatóján:

Tisztelt Csurgóiak!

Nagy tisztelettel köszöntök mindenkit a mai sajtótájékoztatón. Néhány aktuális dologról szeretném tájékoztatni önöket. Először is a legfontosabb, Csurgón nincs igazolt koronavírussal fertőzött személy. Jelenleg senkinek nem áll fent járványügyi megfigyelése. Kettő főnek rendelték el a fertőzés gyanúja miatt a járványügyi elkülönítését. Egy főnek a járványügyi elkülönítését megszüntették, mivel a teszt alapján negatív lett az eredménye. A másik fő még mintavételre vár. A legfontosabb, hogy továbbra sem tudunk igazoltan koronavírussal fertőzött személyről Csurgón.

Ezentúl szeretném tájékoztatni önöket, hogy a Csurgói Egészségügyi Centrumban, a múlt héten említetteken túl, a következőkben, a héten illetve jövő héten folyamatosan újra indulnak a szakrendelések. Elsősorban, beutaló birtokában, kizárólag akut betegeket, és olyan betegeket tudnak fogadni, akiknél nagyon fontos ez a tartós egészségromlás megőrzése érdekében. Ezek a szakrendelések elfognak indulni. Illetve a héten, jövő héten, a szakrendelések a következő formában fognak elindulni: Nőgyógyászat, Belgyógyászat, Kardiológia, Reumatológia, Neurológia, Bőrgyógyászat, Urológia, Pszichiátria, Sebészet, és Röntgen diagnosztika, ami a héten újra meg fog kezdődni. Kizárólag szájmaszkot viselő betegeket fognak az egészségügyi dolgozók, asszisztencia és az orvosok megvizsgálni. Csak őket tudják fogadni, úgyhogy mindenkit kérek, erre különösképpen figyeljen. Elsősorban itt is működik a telefonos, internetes konzultáció. Amennyiben nagyon indokolt, és az egészségromlás megőrzése, elkerülése érdekében válik szükségessé a személyes találkozó, úgy lehetőség lesz rá. Részletes tájékoztatást az egészségügyi szolgáltató központ kollégái tudnak adni ezen a területen.

Szeretném tájékoztatni önöket arról is, hogy az elmúlt héten, megtörtént a város közterületein, a közparkokban, a játszótereken a fertőtlenítés. Ez volt az első ilyen volumenű fertőtlenítési beavatkozás, és a következő hetekben mindenféleképpen ezeket folyamatosan fogjuk majd elvégezni. Én azt gondolom, hogy ez is nagyon fontos annak érdekében, hogy a járvány elterjedését lassítani tudjuk, illetve amennyire lehet, próbáljuk semlegesíteni.

Tájékoztatom továbbá önöket arról is, hogy az egészségügyi szájmaszkoknak az elkészítése folyamatos. Ez idáig 630 darab maszk került kihordásra a csurgói lakosok számára, és további igénylésekre is van lehetőség. Most már, úgy mondom utolértük magunkat, és itt is szeretném megköszönni mindenkinek a munkáját, aki segített ezen a területen is, és most már vannak olyan tartalékok is, ami kapcsán lehetőség van arra, hogy viszonylag rövid időn belül megkaphassa mindenki ezeket a maszkokat, aki igényli.

DSC 2124

A kapcsolattartásunk a különböző hatóságokkal, felügyelő szervezetekkel, kormányhivatallal, ÁNTSZ-el, rendőrséggel, járási hivatallal folyamatos és állandó. És azt szeretném kérni mindenkitől, hiszen különös figyelmet szentelünk az idősekre, hogy akinek van a környezetében olyan idős ember, illetve olyan fogyatékkal élő személy, akire úgy gondolják, hogy mindenféleképpen fontos lenne, hogy még jobban odafigyeljünk, akár a gondozás, akár a házi segítségnyújtás, vagy az étkeztetés kapcsán az kérem, jelezze felénk. A Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Szervezete is egy külön intézkedési tervet juttatott el hozzánk, amelyben kéri a városban elérhető fogyatékkal élő személyeknek az összeírását. Azt kérik tőlünk, hogy fokozottan figyeljünk ezekre a személyekre is. Kérem, szíveskedjenek eljuttatni kollégáimhoz, intézményvezetőkhöz, vagy a szociális ágazatban dolgozókhoz, azoknak az elérhetőségét, akikre úgy gondolják, hogy fontos, hogy figyeljünk, és kiterjedjen a szociális intézményrendszer szolgálata, hogy mindenkinek, akinek szüksége van rá, tudjunk segíteni ebben a nehéz időszakban, és akár ezentúl is.

Az elmúlt hétvégén lezajlott a húsvéti ünnepség is, egy kicsit más módon. A kormány egy kijárási korlátozásra való jogosultságot adott az önkormányzatoknak, illetve a polgármestereknek amellett, hogy meghosszabbította a kijárási korlátozást. Néhány település vezetője élt ezzel a lehetőséggel, én nem éltem. Azt gondolom, hogy Csurgó nem olyan hely, ahol ez annyira jelentkezne, hogy különböző más településekről, hétvégén akár a húsvéti ünnepekre való tekintettel, vagy akár más hétvégére jóval nagyobb számba érkeznének több településről. Így eddig nem éltünk ezzel a lehetőséggel. Elképzelhető, hogy a következő hetekben hétvégére is lesznek ilyen jogosítványok. Figyelünk folyamatosan az idelátogatóknak és az itt élőknek a szokásaira is, és ez alapján fogjuk meghozni azt a döntést, ami mindenféleképpen jó a csurgói lakosoknak.

Ezen túlmenően valószínű, hogy a következő hetekben a járvánnyal összefüggésben a költségvetést is majd módosítani kell az önkormányzatnak. Ennek a részleteiről majd a későbbiekben tudom tájékoztatni a lakosokat. Valószínű, hogy lesznek átcsoportosítások, hiszen mindamellett, hogy vannak olyan bevételek, amelyeket a költségvetés során terveztünk, azok egy része vagy a különböző jogszabályváltozások miatt, vagy pedig a gazdasági helyzet miatt nem úgy fognak alakulni, ezért mindenféleképpen fontos lesz változtatni a költségvetési rendeleten. Ahogy mondtam ezt a későbbiek során fogom ismertetni, most annak az előkészítése zajlik, hogy melyek lesznek azok a feladatok, melyek lesznek azok a tevékenységek, amelyek a leginkább tudják szolgálni azt a célt, hogy egyrészt megfeleljünk a plusz kiadásoknak, másrészt pedig minél kevesebb dolgozónk, foglalkoztatottunk érezze ezt akár a saját bőrén is. Ezekről tehát a későbbiekben részletesen fogok tájékoztatást adni. Ami viszont biztosnak tűnik, hogy rendezvényeink közül a Csuszafesztivált - ami egy nagy sikerül rendezvénysorozat, június első hétvégéjén szoktuk mindig megtartani -, ez évben nem fogjuk megrendezni, ez már biztosra vehető. Ezt követően a többi őszi rendezvénynek a megrendezése egyelőre még körvonalazódik, ott még nem akarunk biztos kijelentést tenni. És valószínű, hogy a programok, rendezvénynaptárnak az átszerkesztése, módosítása is szükségessé válik az következőkben. Nagyon röviden ennyiről szerettem volna tájékoztatni 2020. április 15-én a csurgói lakosokat. Kitartást kívánok mindenkinek és jó egészséget! Vigyázzunk egymásra! Köszönöm szépen!

Kategória: Hírek
1. oldal / 3

Eseménynaptár

Előző hónap Március 2024 Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
week 9 1 2 3
week 10 4 5 6 7 8 9 10
week 11 11 12 13 14 15 16 17
week 12 18 19 20 21 22 23 24
week 13 25 26 27 28 29 30 31

Időjárás

Unknown

6°C

Csurgó

Unknown

Páratartalom: 62%

Szél: 3.22 km/h

  • 24 Márc 2016

    Tiszta 9°C 0°C

  • 25 Márc 2016

    Részben felhős 12°C 4°C